Prethodni članak
Sljedeći članak

Udruga Sofija: 'Što ženama treba kako bi se osjećale osnaženo, sretno i sigurno?'

Pošalji odgovor na pitanje „Što ženama treba kako bi se osjećale osnaženo, sretno i sigurno?“ (fotografija, video, natpis, ilustracija) do 23.11.2020. u Facebook i Instagram inbox Udruge Sofija uz #jacanegostomislis


Udruga Sofija ove godine će, uz tvoju pomoć, obilježiti Međunarodni dan borbe protiv nasilja. Žele dati doprinos međunarodnoj kampanji „16 dana aktivizma protiv rodno uvjetovanog nasilja“ koja svake godine želi osvijestiti i potaknuti na prevenciju i eliminaciju nasilja prema ženama. Prikupit će i objaviti poruke žena i muškaraca svih dobi koji će odgovoriti na jedno važno i ne tako jednostavno pitanje: „Što ženama treba kako bi se osjećale osnaženo, sretno i sigurno?“

- U situaciji u kojoj se trenutno nalazimo, konstantno bombardirani negativnim vijestima i nesigurnošću, želimo osnažiti, podržati i učiniti nešto pozitivno i poticajno za nas kao društvo u cjelini. Želimo da nam kažete što možemo učiniti i time vam pomoći da se osjećate snažno, sretno i sigurno. Za ovaj projekt ne želimo javne osobe, želimo žene i muškarce poput tebe, kažu u Udruzi Sofija.

Svaka od nas se u nekom trenutku osjetila nesigurno i svaka od nas zna kako taj osjećaj djeluje na samopouzdanje i sliku o sebi. Zato želimo da nam kažeš i pokažeš što ženama treba kako bi se osjećale osnaženo, sretno i sigurno u društvu koje ih okružuje? - Pošalji odgovor na pitanje „Što ženama treba kako bi se osjećale osnaženo, sretno i sigurno?“ (fotografija, video, natpis, ilustracija) do 23.11.2020. u naš Facebook i Instagram inbox uz #jacanegostomislis, a mi ćemo izabrane materijale objaviti kako bismo se podsjetili na čemu kao društvo moramo raditi kako bi se svaka od nas osjećala sigurno, snažno i sretno!, poručuju iz Udruge.

 

Aktivnosti Udruge Sofija

Nacionalna kampanja osnaživanja žena „Sofija“ radi na aktivnom osnaživanju i osposobljavanju žena za nošenje s izazovima u društvu u kojem živimo te njihovom osposobljavanju za aktivnije sudjelovanje na tržištu rada. Stavlja se naglasak na važnost umrežavanja i povezivanja institucija koje su uključene u sustav suzbijanja i prevencije nasilja nad ženama – policije, sudstva, socijalnih službi, organizacija civilnog društva i samih žrtava nasilja.

Aktivnosti nacionalne kampanje „Sofija“ pokrivaju cijelu Hrvatsku i održat će se u svim županijama (21 lokacija).
Aktivnosti se provode kroz 3 glavne komponente:
• radionice unaprjeđenja socijalnih vještina
• radionice samoobrane
• edukacija stručnjaka

Cjelokupan program doprinijet će osobnom razvoju, podršci i osnaživanju nezaposlenih i zlostavljanih žena. Svi elementi projekta svojevrstan su alat komunikacije, socijalnog uključivanja, savjetovanja i dostupnosti za sve dionike te će doprinijeti povećanju javne svijesti o problematici.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook