Prethodni članak
Sljedeći članak

Udruga će provoditi terapije koje ne provodi nitko u županiji, a ni bliže rehabilitacijske ustanove

Izrazito smo ponosni na činjenicu da ćemo provoditi terapije senzorne integracije, ali i terapije svijetlom (snoezelen) rekla Mateja Posarić, predsjednica Udruge Sveta Ana


Udruga Sveta Ana proslavila je svoj rođendan. -  Na 12. rođendan naše Udruge, ponosni i punog srca stavljamo u funkciju dugo sanjanu i davno projektiranu sobu za senzornu integraciju – rekla je Mateja Posarić, predsjednica Udruge Sveta Ana. Iako su fizičko otvorenje odgodili prema epidemiološkim mjerama, istaknula je Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za projekte koji se financiraju iz Europskog socijalnog fonda za projektni prijedlog Širenje mreže socijalnih usluga u zajednici.

Dječji svijet - zajedno do ljepše budućnosti
Naziv projekta je Dječji svijet - zajedno do ljepše budućnosti, a Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava potpisan je u iznosu od 1.499,404,36 kn u trajanju od 22 mjeseca. Posrednička tijela u provedbi su Ministarstvo rada, mirovinskog sustava obitelji i socijalne politike te Hrvatski zavod za zapošljavanje – Ured za financiranje i ugovaranje projekata Europske unije, kojima se od srca zahvaljujemo na tome što su prepoznali rad i potrebe naše Udruge i naših članove. Partnerske organizacije na projektu su Udruga osoba s invaliditetom Sisačko-moslavačke županije, Centar za pružanje usluga u zajednici Ozalj i Udruga osoba s invaliditetom Bubamara iz Vinkovaca – dodala je Posarić. Projekt rješava problem nedovoljne socijalne uključenosti 140 djece s tjelesnim, senzoričkim, komunikacijskim, govorno-jezičnim i intelektualnim teškoćama te problem nedovoljnog promicanja pomirenja poslovnog i obiteljskog života pedeset članova njihovih obitelji u četiri partnerske županije - Krapinsko-zagorskoj, Sisačko-moslavačkoj, Karlovačkoj i Vukovarsko-srijemskoj. Dio opreme nabavljen je i sredstvima uz pomoć RTL-a projektom RTL pomaže djeci, a dio je financirao i JANAF kojima se također zahvaljujemo. Zahvala ide i načelnici općine Lobor, Ljubici Jembrih koja je suport i podrška svim projektima, a i sama je svojim radom, trudom i odricanjem od samih početaka u Udruzi započela i pripremila temelje za provođenje svih aktivnosti i terapija - ističe Posarić.

Razvoj funkcionalnih vještina kroz igru
Senzorna integracija uključuje individualizirano dizajnirane senzomotoričke aktivnosti u sklopu igre koje potiču razvoj funkcionalnih vještina. Uključuje i intervenciju koju provodi kvalificiran stručnjak koji je završio postprofesionalno usavršavanje za primjenu senzorne integracije, te primjenu i interpretaciju testa senzoričke integracije i praksije. Intervencija je usmjerena na obitelj, provodi se u prostoriji koja je specijalizirano opremljena. Kroz intervenciju se potiče rad na unapređenju regulacije emocija i stanja usmjerenosti na zadatak, te se razvija partnerski odnos između terapeuta i djeteta.

Sretan 12.rođendan Udruzi, našem drugom domu!
- Izrazito smo ponosni na činjenicu da ćemo provoditi terapije senzorne integracije, ali i terapije svijetlom (snoezelen) koje ne provodi nitko u Krapinsko-zagorskoj županiji, a niti bliže dostupne rehabilitacijske ustanove. Kroz isti projekt osiguran je i mobilni tim podrške obiteljima, budući da fizioterapeutske radionice, usluga radnog terapeuta i logopeda, kulturne i sportske aktivnosti te podrška obitelji zbog financijskih razloga nisu bile kontinuirano dostupne i nisu mogle mogu zadovoljiti sve potrebe djece s teškoćama. Cilj projekta je povećanje socijalne uključenosti za 140 djece s teškoćama u razvoju, ali i podrška za 50 članova njihovih obitelji – naglasila je predsjednica Udruge te dodala da iako se živi u ovim izazovnim vremenima, ne odustaju, puni su
planova, želje za unaprjeđenjem, novih projekata i aktivnosti, te se vesele budućim novitetima. Sretan rođendan našoj Udruzi, našem drugom domu! - poručila je.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook

Vremenski uvjeti za vožnju povoljni su u cijeloj zemlji. Pojačan je promet na gradskim cestama i obilaznicama, a povremeni zastoji tijekom dana mogući su na dionicama cesta gdje su u tijeku radovi. A1 Zagreb-Split-Ploče: -zbog izv...

 
iz valute
u valutu

Tečajna lista služi isključivo u informativne svrhe i podliježe promjeni bez prethodne najave. Zagorje.com ne može jamčiti točnost tečajne liste koju koristi konverter. Prije provođenja stvarnih transakcija potrebno je provjeriti trenutni tečaj kod službene ustanove. Tečajna lista dohvaćena je prema online podacima Hrvatske narodne banke.

mojtv.hr - kompletan tv program