Prethodni članak
Sljedeći članak

Učiteljice i učitelji iz desinićke OŠ Đure Prejca sudjelovali su u Erasmus+ projektu „Škola kao brend“ te prošli niz edukacija u više europskih zemalja

Stečena znanja i iskustva prenosit će desinićkim osnovcima


U sklopu provođenja Erasmus+ projekta „Škola kao brend“, koji provodi Osnovna škola Đure Prejca Desinić, petero je učiteljica i učitelja škole otišlo u niz europskih gradova na stručnu edukaciju o poduzetništvu, održivom razvoju, razvoju socijalnih vještina i emocionalne inteligencije. Cilj je edukacija bio usvojiti znanja i vještine koje će se implementirati u nastavu i svakodnevni život škole te na taj način razvijati poduzetnički duh učenika i njihovu sposobnost ostvarivanja kvalitetnih međuljudskih odnosa što je važno za postizanje uspjeha.


Školska defektologinja Danijela Antolić bila je u svibnju na tečaju u Firenci na kojem se educirala o promjenama u okolišu te kako živjeti u skladu s prirodom. Na edukaciji se govorilo o temama vezanima za brigu o okolišu te kako obrazovni djelatnici mogu potaknuti učenike na promišljanje i djelovanje u korist prirode. Defektologinja je nakon povratka s edukacije provela niz različiti aktivnosti s učenicima, od predavanja o permakulturi, preko radionice o tome kako se brinemo o prirodi do izrade animiranog filma na temu „Spasite Zemlju“.


Učitelj Tjelesne i zdravstvene kulture Siniša Kuhta je od 4. do 10. srpnja 2022. boravio u Heraklionu na Kreti gdje je u organizaciji „Oloklirosi Lifelong Learning Center“ prisustvovao sedmodnevnom tečaju „Entrepreneurship Education“, educirajući se o poduzetništvu. Neke su od tematskih jedinica bile poslovni trening program i metode poučavanja poduzetništva, kritički pristup i dijeljenje ideja, poduzetništvo u školskom poučavanju i menadžerske vještine upravljanja projektima. Učiteljica engleskog Anita Padovan otputovala je u periodu od 6. do 14. kolovoza 2022. na tečaj „Mindfulness and Meditation: Outdoor Relaxation“. Tečaj se odvijao u Španjolskoj, u gradu Alicanteu, u organizaciji PMS Erasmus Plus. Sudionici su na predavanjima i interaktivnim aktivnostima naučili značenje mindfulnessa, meditacije te formalne i neformalne oblike mindfulnessa. Dio je tečaja bio posvećen emocionalnoj inteligenciji te načinima razvijanja emocionalne inteligencije kod djece i mladih. Sudionici su također obradili temu stresa i ljutnje, uz naglasak kako se nositi s njima i temu self-managementa, tj. vladanja samim sobom.


Učiteljica Prirode i Biologije Mirela Levačić Cvok bila je na usavršavanju od 18. do 24. rujna 2022. u Bologni. U Italiju je otputovala na tečaj “Soft Skills and Emotional Intelligence for teachers and education staff” u sklopu Erasmus+ programa. Sudjelovanjem na tečaju u multikulturalnom okruženju naučila je više o socijalnim vještinama kao što su emocionalna inteligencija, timski rad, komunikacija, asertivnost, rješavanje sukoba, vođenje, aktivno i pasivno slušanje i javni nastup. Naučeno će prenijeti kolegama kroz radionice, a primijeniti u radu s učenicima.
Učitelj Engleskoga jezika Goran Šuper bio je na stručnom usavršavanju u u Terracini u Italiji u organizaciji European Training and Research Association for a Cooperation Key to Buisness te u Lisabonu. U Lisabonu se stručno usavršavao na edukaciji „Enterpreneuship Education at School: Creative an Effective Methods and Tools“, a edukacija je trajala od 25. do 29. listopada ove godine.


Na tim su stručnim usavršavanjima usvojena vrijedna znanja i vještine koje će biti prenesene na učenike, ali i učitelje te će se na taj način kreirati imidž škole kao brenda koja će učenike kvalitetno pripremiti za rad i život u 21. stoljeću.

 

 

 

 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook