Prethodni članak
Sljedeći članak

Učenici SŠ Bedekovčina skupili deke, ručnike, plahte, igračke, češljeve i hranu i donirali ih Skloništu za napuštene životinje ‘Luč Zagorja’

Dogovorena je daljnja suradnja sa Skloništem, a za sljedeću akciju zainteresirani su i ostali učenici i nastavnici pa će se ona organizirati na razini cijele škole


Učenici 3. G razreda Srednje škole Bedekovčina, u sklopu nastave iz predmeta Etika, skupili su stare deke, ručnike, plahte i hranu za potrebe Skloništa za napuštene životinje ‘Luč Zagorja’. Kako nam je objasnila prof. Etike Janja Roginić, jedna od nastavnih jedinica koja se obrađuje u trećem razredu na satovima Etike je zaštita i prava životinja, a kako rasprava na tu temu ne bi ostala samo teoretska i u razredu, učenici su predložili praktično i konkretno djelovanje po tom pitanju.


Odlučili pomoći Luči Zagorja

Odlučili su svoje djelovanje usmjeriti prema lokalnoj zajednici pa su istražili ima li naša županija sklonište za napuštene životinje i kako oni kao pojedinci mogu pomoći. - Jedan od načina kako se može pomoći skloništu Luč Zagorja su donacije. Stupili smo u kontakt s veterinarskom tehničarkom Mirjanom Zajec koja nam je rekla da su im najkorisnije donacije u obliku starih ručnika, deka, plahti...- objasnila nam je prof. Roginić. Učenici 3.G. razreda koji pohađaju Etiku od kuće donijeli stare ručnike, plahte, deke, hranu, igračke za životinje, češljeve… S obzirom na epidemiološke mjere, učenici, na žalost, nisu mogli posjetiti sklonište, pa je donacije dostavila prof. Janja Roginić. Sklonište se zahvalilo na donaciji i dogovorena je i daljnja suradnja.


U sljedećoj akciji sudjelovat će cijela škola

- Čim to dopuste epidemiološke mjere, planirano je predavanje dr. med. vet. Krunoslava Bodalca u školi. Tema tog predavanja bila bi problematika napuštanja životinja, problem prekomjernog razmnožavanja, mogućnost udomljavanja životinja iz skloništa i volontiranje u skloništu. Ono što nas veseli je to da su se nakon naše akcije javili i ostali učenici i nastavnici škole te se raspitivali kako bi i oni mogli sudjelovati u sličnoj akciji ili kako bi mogli pomoći. Zbog toga je u planu organizirati ovakvu akciju u budućnosti, ali na razini cijele škole – kaže prof. Roginić.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook