Prethodni članak
Sljedeći članak

Učenici Srednje škole Zabok trijumfirali na međunarodnom natjecanju u Bratislavi

Vrhunskim rezultatima doprinijeli su i mentori...


U Zagorje odlaze četiri međunarodne nagrade koje su učenici Srednje škole Zabok – Centra kompetentnosti osvojili na međunarodnom natjecanju u Bratislavi.

 

Učenici Srednje škole Zabok osvojili su četiri nagrade – tri prva i jedno treće mjesto – u snažnoj konkurenciji na međunarodnom natjecanju srednjih škola. Niz međunarodnih natjecanja na kojima su školske godine 2021./2022. bili učenici Srednje škole Zabok, zaključilo je međunarodno natjecanje u Bratislavi koje se od ponedjeljka 6. do petka 10. lipnja održalo po 16. put.

 

Dva prva mjesta osvojile su učenice Monika Leljak i Marija Jug koje su pobijedile u disciplinama postavljanje i dekoriranje svečanog stola za šest osoba te posluživanje svečanog menija od četiri slijeda jela za šest osoba. Prvo mjesto u disciplini flambiranje slatkih jela za dvije osobe pripalo je Marti Srečić, a zajedno s kolegom Davidom Matešićem osvojila je i treće mjesto u disciplini pripremanje i prigotovljavanje svečanog menija za šest osoba.

 

Prateći temu natjecanja, povratak tradiciji, učenici trećeg razreda smjera turističko-hotelijerski komercijalist su u suradnji s mentorima osmislili i pripremili meni u četiri slijeda koji je uključivao specijalitete poput kuhanog bunceka s hrenom i dimljenim vrhnjem, krem juhe od bijele morske ribe, svinjske pečene pisanice u košuljici od slanine i kašoto, a za desert okruglice sa šljivama. Dekoracija svečanog stola također je pratila zadanu temu.

 

Vrhunskim rezultatima zasigurno su doprinijeli i mentori, nastavnici Srednje škole Zabok, Ivan Petek i Tomislav Vranić, i cijeli tim nastavnika.

 

Kontinuirani rezultati i međunarodne nagrade potvrda su kvalitetnog pristupa obrazovanju Srednje škole Zabok i CUT Zabok te cjelokupne lokalne zajednice i svih uključenih u projektu ReCeZa – Regionalni centar Zabok financiranom sredstvima Europskog socijalnog fonda.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook