Prethodni članak
Sljedeći članak

Učenici izradili knjigu kućnih ljubimaca


U okviru projekta „Građanin“ međupredmetne teme Građanskog odgoja i obrazovanja učenici Područne škole Špičkovina osmislili su i provode projekt o kućnim ljubimcima pod nazivom „Fićo i Točka, naši kućni prijatelji“.

To je projekt koji je namijenjen unapređivanju brige i ljubavi za kućne ljubimce. U okviru projekta učenici su istraživali kako se brinuti za kućne ljubimce. Zato su bili u gostima Veterinarskoj stanici „Mohač“ veterinaru Saši Mohaču i Mladenu Loini, komunalnom redaru u Gradu Zaboku. Tom prilikom predstavnike učenika primio je i gradonačelnik grada Zaboka, Ivan Hanžek. 

Osim toga, učenici su u svojoj maloj školi ugostili volonterku skloništa za zaštitu životinja „Luč Zagorja“ Helenu Sečić Pantelić i veterinarku Biserku Zidar iz Veterinarske ambulante u Oroslavju. Potaknuti nadahnutim predavanjem učenici su odlučili prikupiti hranu i potrepštine za napuštene životinje. Volonteri Skloništa pozvali su sve učenike u goste u travnju, kada će imati otvoreni dan za posjete.

U okviru projekta učenici su napravili knjigu kućnih ljubimaca područja Dubrave Zabočke i Špičkovine i brošuru kako se brinuti za kućnog ljubimca. Krajem mjeseca ožujka pripremaju i iznenađenje za roditelje i javnost kada će biti javno predstavljen projekt. Voditeljice projekta su  učiteljica Mihaela Mihovilić i pedagoginja Ružica Kotarski  uz veliku pomoć učiteljica Područne škole Špičkovina. U projektu sudjeluju svi učenici PŠ Špičkovina od 1. do 4. razreda.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook