Prethodni članak
Sljedeći članak

FOTO: Zvuci tambure ispunili Društveni dom Lobor

Održana 27. smotra tamburaških orkestara i sastava Krapinsko - zagorske županije


Već tradicionalna 27. smotra tamburaških orkestara i sastava Krapinsko-zagorske županije devetu je godinu zaredom održana je u Loboru. Tamburice iz svih dijelova Zagorja ispunile su tamošnji Društveni dom.

Organizator smotre je Zajednica amaterskih kulturno-umjetničkih udruga Krapinsko-zagorske županije, a suorganizator KUD Lobor.

Kako je pojasnila članica upravnog odbora Katarina Plancutić, KUD Lobor ima četiri sekcije - folklornu, vokalnu, tamburaška i dramsku. - Prošli tjedan smo baš održali i obilježili i svjetski dan kazališta za djecu i mlade tako da smo imali dramske radionice i svaki mjesec imamo puno aktivnosti iz svih sekcija. Naš središnji događaj je zapravo Večer folklora koja je glavna loborska manifestacija, a tradicionalno smo domaćin županijske smotre tamburaških sastava i orkestara, ove godine već 27. po redu, a ponosni smo na to što nam je već devetu godinu pripala čast da budemo domaćin i vjerujem da ćemo biti opet i sljedeće godine – kazala je Plancutić.

Smotru je otvorila načelnica Općine Lobor Ljubica Jembrih. -Čast nam je i zadovoljstvo ponovno i danas na 27. smotri tamburaša biti domaćini ovako vrijednoj manifestaciji. Drago im je da Zajednica amaterskih kulturno-umjetničkih udruga zajedno sa svim tamburaškim sastavima i KUD-ovima održava ovu tradiciju i da se kulturno dobro ovakvim manifestacijama i cjelogodišnjim vježbama i aktivnostima upravo prenaša na naše najmlađe. Mislim da je to svima i cilj i interes da se kulturna baština svake godine prenaša na našu buduće naraštaje – poručila je Jembrih uz zahvalu organizatorima i suorganizatoru KUD-u Lobor.

Pod vodstvom Nikole Šrajbeka, KUD Lobor zajedno s KUD-om Golubovec na smotri se predstavio Menutom iz 95. simfonije u C-molu i Valcerom u slatkoj Sanji iz operete Karolina Riječka, a nastupili su i loborski Črni Tomaši, tamburaški sastav koji je pod vodstvom Matije Vučkovića izveo Činl Čingl polku i skladbu Tvoja zemlja.

Nakon trosatnog programa selektor Vice Zirdum izdvojio je najuspješnije. U kategoriji koncertni orkestri to je TO KUD-a Mihovljan koje vodi Ivan Bartolić, a u kategoriji koncertni sastav TS KUD-a "Belec" pod vodstvom Roberta Mihovilića. U kategoriji folklorni orkestri najbolji su bili TO KUD-a "Sveti Križ Začretje" koje vodi Danijel Rožanković i TS KUD-a "Laz" koje vodi Tatijana Lenart.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook