Prethodni članak
Sljedeći članak

Učenici i studenti, ostvarite stipendiju u par koraka!


Grad Krapina je objavio natječaj za dodjelu stipendija učenicima srednjih škola i studentima s područja grada Krapine za 2023. / 2024. godinu. Dodijelit će se ukupno 15 studentskih i deset učeničkih stipendija. Učeničke iznose 50 eura ili 376,45 kuna mjesečno i dodjeljuju se učenicima srednjih škola u dvije kategorije: po socijalnom kriteriju pet stipendija te za deficitarna zanimanja također pet stipendija.

Studentske stipendije dodjeljuju se u tri kategorije: prema socijalnom kriteriju 5 stipendija i prema deficitarnom području isto pet stipendija u iznosu od 100 eura ili 753,45 kuna mjesečno. Po kriteriju uspješnosti također će se dodijeliti pet stipendija u iznosu od 135 eura ili 1.017,16 kuna mjesečno. Stipendije se dodjeljuju za cijelo vrijeme redovnog školovanja, osim studentskih stipendija za nadarene (kriterij uspješnosti) koje se isplaćuju samo za akademsku godinu u kojoj su dodijeljene.

Potrebni obrasci, tekst natječaja i Pravilnik o dodjeli stipendija i jednokratnih potpora te ostale informacije nalaze se na internetskoj stranici Grada Krapine.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook