Prethodni članak
Sljedeći članak

U Zagorju 3.316 nezaposlenih, evo koja su najtraženija zanimanja

Prema evidenciji Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Područnog ureda Krapina


Prema priopćenju Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Područnog ureda Krapina krajem veljače na burzi rada evidentirano je ukupno 3.316 nezaposlenih osoba.

U usporedbi sa siječnjem 2018. broj nezaposlenih smanjio se za 3,7% ili 126 osoba, a u odnosu na veljaču 2017. godine broj nezaposlenih manji je za 22,9% ili 984 osobe. U mjesecu veljači poslodavci su prijavili 561 potrebu za radnicima što je za 13,6% manje nego u prethodnom mjesecu, te za 1,9% manje u odnosu na isti mjesec 2017. godine. Najviše slobodnih radnih mjesta prijavljeno je u prerađivačkoj industriji, trgovini na veliko i malo, popravcima motornih vozila i građevinarstvu.

Iz evidencije nezaposlenih izašle su 462 osobe (19,4% manje nego u veljači 2017. godine). Od toga je zaposleno 319 osoba, i to: 300 osoba (94,0%) na temelju zasnivanja radnog odnosa i 19 osoba (6,0%) na temelju drugih poslovnih aktivnosti (zapošljavanje prema posebnim propisima, registriranje trgovačkog društva, obrta, ugovor o djelu, itd.).

U evidenciju nezaposlenih novoprijavljeno je ukupno 336 nezaposlenih osoba (20,0% manje nego u veljači 2017. godine), i to: 216 osoba izravno iz radnog odnosa (64,3%), 7 osoba iz drugih posl. aktivnosti (2,1%), 8 osoba iz redovitoga školovanja (2,4%), te 105 osoba iz neaktivnosti (31,2%). Najtraženija zanimanja bila su prodavači, fizioterapeuti, konobari, fasaderi, rukovatelji uređajem za preradu gumenih proizvoda, radnici na proizvodnoj liniji, zidari, tesari, medicinske sestre, radnici na razvrstavanju otpada , ekonomski službenici, skladištari…

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook

Zbog zimskih uvjeta promet je zabranjen za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama te ostala vozila bez zimske opreme: -autocesta A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Bosiljevo i Kikovica; -DC3 Zdihovo-Kikovica; -DC32 Prezid-Delnice; ...

 
iz valute
u valutu

Tečajna lista služi isključivo u informativne svrhe i podliježe promjeni bez prethodne najave. Zagorje.com ne može jamčiti točnost tečajne liste koju koristi konverter. Prije provođenja stvarnih transakcija potrebno je provjeriti trenutni tečaj kod službene ustanove. Tečajna lista dohvaćena je prema online podacima Hrvatske narodne banke.

mojtv.hr - kompletan tv program