Prethodni članak
Sljedeći članak

U Zagorje stiže 1,3 milijuna kuna za komunalni standard

Ministarstvo prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine objavilo je popis odobrenih projekata općina i gradova


Ministarstvo prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine objavilo je popis odobrenih projekata općina i gradova u svrhu poticanja razvoja komunalnog gospodarstva i ujednačavanje komunalnog standarda koji će se sufinancirati u 2021. godini. Na javni poziv Ministarstva koji je bio otvoren za prijave od 15. ožujka do 4. travnja, prijavljeno je 390 projektnih prijedloga, od kojih će Ministarstvo sufinancirati njih 173.

- Iznimno mi je drago što ćemo dodjelom ovih odluka krenuti u realizaciju brojnih važnih projekata diljem Hrvatske, na temelju poziva Ministarstva prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine, i to u onim općinama i gradovima koje potiču daljnji razvoj komunalnog gospodarstva svoga kraja i time ujednačavaju komunalni standard.

Ulaganje u svako naše mjesto, osmišljavanje novih projekata, podizanje razine javnih usluga i poticanje ravnomjernog razvoja osnovna su ideja ovog poziva, a sve s ciljem stvaranja većeg standarda naših građana. Drago mi je što većina načelnika to prepoznaje - izjavio je ministar Darko Horvat.

U Zagorje stiže 1,3 milijuna kuna. Od toga, Općina Lobor dobiva 61.091 kuna za pristupni put dječjem vrtiću, Petrovsko 89.660 kuna za investicijsko održavanje nerazvsrtanih cesta, Mihovljan 171.240 kuna za održavanje postojećih nerazvrstanih cesta. Isto toliko, 171.240 kuna, dobiva Desinić za pojačano održavanje nerazvstane ceste Jelenjak – Donji Jalšovec, Radoboj za modernizaciju i sanaciju dijela nerazvrstanih cesta, Krapinske Toplice za modernizaciju nerazvrstanih cesta i Kumrovec za sanaciju i modernizaciju nerazvsrtanih cesta 171.240 kuna.

Općina Novi Golubovec za zamjenu javne rasvjete novom LED rasvjetom dobiva 42.810 kuna, Konjščina za modernizaciju Zagorske i Radničke ceste 157.199 kuna, Marija Bistrica za izgradnju pješačkih staza uz županijsku cestu ŽC2221 Marija Bistrica – Globočec 109.036 kuna.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook