Prethodni članak
Sljedeći članak

[U ZADNJE 4 GODINE U MIHOVLJAN UŠLO OKO 12 MIL. KN]: 'Gradimo vrtić, centar za djecu s posebnim potrebama, a prioritet je i vatrogasni dom'

Gotovo 12 mil. kuna je uloženo kroz ove 4 godine u mandatu premijera Andreja Plenkovića, a prije toga ništa, rekao je načelnik Bartolić.



Predsjednik ŽO HDZ-a Krapinsko- zagorske županije Žarko Tušek danas je bio u obilasku općine Mihovljan. S načelnikom Zlatkom Bartolićem i Upravnim odjelom Općine održao je radni sastanak, nakon čega je obišao značajnije investicije koje se realiziraju ili su u toku realizacije. Obišli su gradilište budućeg dječjeg vrtića Mihovljan koji se gradi pokraj osnovne škole, budući Centar za pružanje usluga u zajednici i to za djecu s posebnim potrebama koji će se graditi na prostoru tzv. Starog grada, u partnerstvu s Centrom za odgoj i obrazovanje Zajezda, koji su nositelj projekta te sanirano klizište u Klanečnici.

 


-Brojka od 12 milijuna kuna direktnih investicija u općinu Mihovljan, u jednu malu općinu s malim izvornim i fiskalnim prihodima je uistinu impresivna. I mnoge veće JLS s većim izvornim prihodima, većim brojem stanovnika i realnom snagom ne mogu se pohvaliti ovakvim investicijama. 

To je ustina potvrda dobrog rukovođenja ovom Općinom i s druge strane jednim zdravim naporom koji smo svi uložili  prema centralnim tijelima vlasti i Vladi RH, pametnim korištenje strukturnih fondova EU kako bismo ovdje napravili ozbiljan i veliki  posao– rekao je Tušek. 


U Mihovljanu se gradi vrtić koji država podupire sa 7,5 milijuna kuna. Ovdje smo na lokaciji budućeg Centra za pružanje usluga u zajednici, koji podupiremo s 8 milijuna kuna. Općina Mihovljan je općina bez vatrogasnog doma i u razdoblju od godine do dvije obećali smo im biti suport u njegovoj izgradnji jer to DVD Mihovljan koji ove godine slavi 90 godina, to i zaslužuje – istaknuo je još Tušek.

 


Načelnik Zlatko Bartolić pohvalio je angažman saborskog zastupnika Tušeka i zahvalio Vladi na praćenju i podupiranju velikih investicija. -Gotovo 12 mil. kuna je uloženo kroz ove 4 godine u mandatu premijera Andreja plenkovića, 7, 4 milijuna kuna za vrtić i 4,2 milijuna kuna u infrastrukturu, odvodnju, asfaltiranje cesta, nogostupe, dok je u doba Kukuriku koalicije u Mihovljan u ukupno 4 godine uloženo 0 kuna i 0 lipa. To sve govori – istaknuo je načelnik Bartolić. Osim izgradnje Centra za pružanje usluga u zajednici koji imaju spremnu građevinsku dozvolu i za koju se čeka potpisivanje ugovora, prioritet je i gradnja vatrogasnog doma jer ga jedini u KZŽ nemaju. Općina također ima spremnu građevinsku dozvolu za rekonstrukciju nerazvrstane ceste Mihovljan – Kovačići koju bi dali na upravljanje Županijskoj upravi za ceste.

 

 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook