Prethodni članak
Sljedeći članak

U Vladi sastanak o novim mjerama: Ministar Malenica odgovorio je na pitanje o tome hoće li radnici u javnoj upravi raditi od kuće

Sutra će biti predstavljene nove mjere na sjednici Vlade. Ministar Aladrović kazao je kako će predstaviti i ekonomske mjere

  • Borna Filic/PIXSELL

    Borna Filic/PIXSELL


U Vladi je je u tijeku sastanak užeg kabineta, na kojem se raspravlja o novim mjerama koje će se uvesti u Hrvatskoj. Nakon što mjere budu usklađene, one će se poslati županima na razmatranje.

Ministar Aladrović kazao je kako će predstaviti i ekonomske mjere.Mi smo pokazali da se znamo kompenzacijskim mjerama nositi protiv pandemije. Postoji neizvjesnost u uslužnom sektoru, ali vlada će biti konzistentna i pomoći će svima koji se nađu u nepovoljnoj situaciji. Predstavit ćemo i ekonomske mjere - kazao je Aladrović.

-Određena traženja imaju smisla i ekonomske logike. Mi se možemo obvezati na pokrivanje. Mi kao ekonomija u cijelosti neke zahtjeve ne možemo izdržati. Spremni smo sjesti sa svima i pričati o svim adekvatnim ekonomskim mjerama. Obeštećenjem su se mogle smatrati i sadašnje mjere Svaka mjera će uz sebe sadržavati i ekonomsku protumjeru. Nastavit ćemo tako i dalje - rekao je Aladrović.

Malenica o mjerama
-Od 2. studenog u državnoj upravi postoji uputa da se radi od kuće. Cilj je da se smanji mogućnost zaraze. Do kraja tjedna ćemo izaći s dodatnom uputom. Svakom službeniku može se osigurati da koristi svoju opremu ili mu se oprema može omogućiti. Kroz uputu će se dati mogućnost da organiziraju posao kako smatraju da je nužno i potrebno da se posao obavi, a da se pazi na zdravlje- kazao je ministar Malenica, kako piše Index.hr.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook