Prethodni članak
Sljedeći članak

U utorak bi moglo jako poskupjeti gorivo, ako Vlada ne intervenira. Saznajte neslužbene cijene

U utorak prestaje vrijediti Vladina odluka o zamrzavanju cijena goriva


U utorak prestaje vrijediti Vladina odluka o zamrzavanju cijena goriva i, ako ne bude nove intervencije, dizel i benzin mogli bi ponovno poskupjeti. Prema neslužbenim informacijama, eurosuper mogao bi stajati oko 16, a eurodizel i više od 16 i pol kuna. Ministar gospodarstva rekao je da će odluka biti donesena nakon vikenda, a premijer je za ponedjeljak o toj temi najavio telefonsku sjednicu Vlade, piše HRT.

- Mi danas još jednom molimo i apeliramo na Vladu da nama malim distributerima omogući maržu kojom možemo pokriti svoje troškove poslovanja i uredno plaćati svoje troškove prema državi. Situacija je teška i može doći do zatvaranja naših benzinskih postaja u utorak. Neće se to dogoditi zbog negativnih marži, već i zbog nemogućnosti dobavljanja goriva od jačih distributera, koji s nama ne žele sklapati ugovore sve dok stoji uredba na snazi, čak ni za avansno plaćanje robe. Zato molimo liberalizaciju cijena i hitno uvođenje vaučera za potrebite građane, rekla je Vesna Debogović, predstavnica malih distributera goriva, prenosi HRT.

Eurodizel na autocestama trenutno košta 14.57 kuna po litri, a eurosuper 95 14.06 kuna. Litra osnovnog eurodizela na benzinskim postajama koje nisu na autocestama košta 13.08 kuna, a osnovnog benzina eurosuper 95 13.50 kuna. Plavi dizel košta 9.45 kuna po litri.

Premijer Andrej Plenković najavio je jučer moguće uvođenje vaučera za gorivo.

"Uvođenje vaučera za gorivo moguće je na jesen, ta mogućnost je otvorena, no vlada još uvijek na raspolaganju ima i druge alate", rekao je Plenković. "Što se tiče vaučera, oni idu onima kojim imaju manja primanja i to je nešto što moramo kvalitativno i po određenim kriterijima napraviti", rekao je Plenković, piše indeks.hr.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook