Prethodni članak
Sljedeći članak

U Terme Tuhelj ove godine investirano 7,5 milijuna eura

Ove godine u Termama Tuhelj realizirana je polovica od svih ukupnih dosadašnjih investicija, a sukladno tome, od do sad


Ove godine u Termama Tuhelj realizirana je polovica od svih ukupnih dosadašnjih investicija, a sukladno tome, od do sad uloženih 15 milijuna eura, samo ove godine uloženo je oko 7,5 milijuna, rekla je direktorica Terma Tuhelj Ivana Kolar na konferenciji za novinare, koja je, uz tradicionalnu druženje i feštu za novinare, održana u slovenskom Podčetrtku, u Termama Olimia, koje su vlasnik Terma Tuhelj.

-Prošle godine smo napravili ravne krovove, sobe, vanjske bazene i restoran, a ove godine smo napravili sve ostalo. Početkom godine uredili smo unutarnje bazene i otvorili Pizzeriu «Element». Sredinom godine otvorena je nova kavana, preuređena je recepcija, svi hodnici u hotelu, a otvoren je i Svijet sauna, koji je zapravo najznačajniji dio ovogodišnje investicije. Do kraja godine, kroz najviše tri tjedna, otvorit ćemo i novi Beauty centar te Fitness centar. Na taj način ćemo završiti kompletnu investiciju koja je planirana u ovom ciklusu – rekla je Ivana Kolar.

Uspješni unatoč radovima

Unatoč velikim investicijama, odnosno, cjelogodišnjim građevinskim radovima, Terme Tuhelj ove su godine, od siječnja do listopada, ostvarile 76% više prihoda nego lani. No, to nije jedini rekord koji je srušen. Naime, ove se godine na kupalištima Terma Tuhelj do listopada okupalo 164 tisuće kupača, što je 81,7% više nego lani. Također, ostvareno je ukupno 36.669 noćenja, odnosno, 47% posto više nego prethodne godine.

-Zanimljiv je podatak da smo mi ove godine napravili 50% svih noćenja Krapinsko-zagorske županije. Time smo preokrenuli negativan trend, odnosno, uzastopni pad broja noćenja u županiji, koji je prisutan zadnjih nekoliko godina. Budući svi ostali zagorski smještajni kapaciteti i ove godine bilježe pad broja noćenja, na ovaj županijski porast broja noćenja utjecao je isključivo uspjeh Terma Tuhelj –kaže Ivana Kolar.

Spomenimo na kraju da je broj zaposlenih u Termama Tuhelj također u porastu. Kad su osnovane, kaže direktorica Kolar, zapošljavale su 75 djelatnika, da bi danas ta brojka narasla na 120, s time da je tijekom ove godine zaposleno dvadesetak novih djelatnika.


Još članaka iz "Vijesti"

Facebook