Prethodni članak
Sljedeći članak

U ŠUDIGU se gradi multimedijalni centar sredstvima Europske unije

U prostoru Škole za umjetnost, dizajn, grafiku i odjeću održana je uvodna konferencija za projekt Klick&Learn, odnosno Klikni i uči. Riječ je o projektu koji će biti financiran sredstvima Europske unije, a krajnji mu je cilj izgradnja multimedijalnog centra ŠUDIGO.


U prostoru Škole za umjetnost, dizajn, grafiku i odjeću održana je uvodna konferencija za projekt Klick&Learn, odnosno Klikni i uči. Riječ je o projektu koji će biti financiran sredstvima Europske unije, a krajnji mu je cilj izgradnja multimedijalnog centra ŠUDIGO.

U tom bi se centru održavale vježbe u okviru izvannastavne aktivnosti Multimedija u okviru 70 sati godišnje. Učenici bi razvijali vještine snimanja, kadriranja, obrade zvuka, postprodukcije i montaže., ali bi se uveli i brojni noviteti u školovanje mladih Zagoraca.

–Upravo u ovoj učionici usustavit će se MMC ŠUDIGO. Projekt je službeno započeo 22. rujna 2012. godine i trajat će 12 mjeseci. Ukupna vrijednost projekta je 151.349,27 eura, a od toga 71,58 % su bespovratna sredstva Europske unije dok ostatak osigurava škola. Cilj nam je da razvijamo učenička znanja, vještine i poboljšamo izlazeće kompetencije učenika medijskih tehničara i web dizajnera. Uživamo podršku Osnivača škole KZŽ te Grada Zaboka, Zagorsko razvojne agencije, Agencije za odgoj i obrazovanje i obrazovanje odraslih te partnerske škole Škole za dizajn, grafiku i održivu gradnju Split - istaknula je ravnateljica škole, Božica Šarić.

Na ovom velikom uspjehu čestitao je i gradonačelnik Ivan Hanžek, ali i županica Sonja Borovčak. Viša savjetnica za sektor Grafičkih tehnologija i audiovizualnog oblikovanja iz Agencije za odgoj i obrazovanje i obrazovanje odraslih Tamara Hudolin, naglasila je da je ovo jedan, od ukupno dva projekta koja su odobrena u okviru EU fondova u području multimedije, što znači da je to veliki uspjeh za školu i sam sektor.

Članovi projektnog tima, Božica Šarić, Martina Jenik, Marijan Hrastinski, Ruža Leskova Helena Matuša, Nikola Sinković i Valentina Đurek predstavili detaljnije projekt.

Martina Jenik govorila je o općem cilju projekta Klick&Learn, a o Izradi plana i programa za multimedijsku kulturu – izvannastavni program te o uspostavi multimedijskog centra u školi nešto više je govorila profesorica stručnih predmeta multimedije Ruža Leskovar. Marijan Hrastinski informirao je prisutne o namjerama uspostave interaktivne web platforme i izradi edukativnog digitalnog materijala za učenike i za nastavnike.

Na kraju prisutnima se obratio profesor škole Nikola Sinković koji je predstavio promotivne aktivnosti i upoznao prisutne o vizualnom identitetu projekta, plakatu i lecima koji je škola podijelila prisutnima.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook