Prethodni članak
Sljedeći članak

U ŠUDIGU se gradi multimedijalni centar sredstvima Europske unije

U prostoru Škole za umjetnost, dizajn, grafiku i odjeću održana je uvodna konferencija za projekt Klick&Learn, odnosno Klikni i uči. Riječ je o projektu koji će biti financiran sredstvima Europske unije, a krajnji mu je cilj izgradnja multimedijalnog centra ŠUDIGO.


U prostoru Škole za umjetnost, dizajn, grafiku i odjeću održana je uvodna konferencija za projekt Klick&Learn, odnosno Klikni i uči. Riječ je o projektu koji će biti financiran sredstvima Europske unije, a krajnji mu je cilj izgradnja multimedijalnog centra ŠUDIGO.

U tom bi se centru održavale vježbe u okviru izvannastavne aktivnosti Multimedija u okviru 70 sati godišnje. Učenici bi razvijali vještine snimanja, kadriranja, obrade zvuka, postprodukcije i montaže., ali bi se uveli i brojni noviteti u školovanje mladih Zagoraca.

–Upravo u ovoj učionici usustavit će se MMC ŠUDIGO. Projekt je službeno započeo 22. rujna 2012. godine i trajat će 12 mjeseci. Ukupna vrijednost projekta je 151.349,27 eura, a od toga 71,58 % su bespovratna sredstva Europske unije dok ostatak osigurava škola. Cilj nam je da razvijamo učenička znanja, vještine i poboljšamo izlazeće kompetencije učenika medijskih tehničara i web dizajnera. Uživamo podršku Osnivača škole KZŽ te Grada Zaboka, Zagorsko razvojne agencije, Agencije za odgoj i obrazovanje i obrazovanje odraslih te partnerske škole Škole za dizajn, grafiku i održivu gradnju Split - istaknula je ravnateljica škole, Božica Šarić.

Na ovom velikom uspjehu čestitao je i gradonačelnik Ivan Hanžek, ali i županica Sonja Borovčak. Viša savjetnica za sektor Grafičkih tehnologija i audiovizualnog oblikovanja iz Agencije za odgoj i obrazovanje i obrazovanje odraslih Tamara Hudolin, naglasila je da je ovo jedan, od ukupno dva projekta koja su odobrena u okviru EU fondova u području multimedije, što znači da je to veliki uspjeh za školu i sam sektor.

Članovi projektnog tima, Božica Šarić, Martina Jenik, Marijan Hrastinski, Ruža Leskova Helena Matuša, Nikola Sinković i Valentina Đurek predstavili detaljnije projekt.

Martina Jenik govorila je o općem cilju projekta Klick&Learn, a o Izradi plana i programa za multimedijsku kulturu – izvannastavni program te o uspostavi multimedijskog centra u školi nešto više je govorila profesorica stručnih predmeta multimedije Ruža Leskovar. Marijan Hrastinski informirao je prisutne o namjerama uspostave interaktivne web platforme i izradi edukativnog digitalnog materijala za učenike i za nastavnike.

Na kraju prisutnima se obratio profesor škole Nikola Sinković koji je predstavio promotivne aktivnosti i upoznao prisutne o vizualnom identitetu projekta, plakatu i lecima koji je škola podijelila prisutnima.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook

Prometna nesreća na autocesti A3 na 265+700 km između čvora BABINA GREDA i čvora ŽUPANJA u smjeru Lipovca. Promet se vodi po dvije prometne trake. Vozi se uz ograničenje brzine 80 km/h. Zbog prometne nesreće na Jadranskoj magistrali (DC8) ...

 
iz valute
u valutu

Tečajna lista služi isključivo u informativne svrhe i podliježe promjeni bez prethodne najave. Zagorje.com ne može jamčiti točnost tečajne liste koju koristi konverter. Prije provođenja stvarnih transakcija potrebno je provjeriti trenutni tečaj kod službene ustanove. Tečajna lista dohvaćena je prema online podacima Hrvatske narodne banke.

mojtv.hr - kompletan tv program