Prethodni članak
Sljedeći članak

Mjesec borbe protiv ovisnosti

Kao i prijašnjih godina Policijska uprava krapinsko-zagorske provesti će niz preventivnih aktivnosti na području cijele županije u sklopu Obilježavanja Mjeseca borbe protiv ovisnosti.


Mjesec borbe protiv ovisnosti u Republici Hrvatskoj obilježava se u razdoblju od 15. studenog do 15. prosinca. Svake godine u navedenom razdoblju obilježavanje se provodi s ciljem upozoravanja cjelokupne javnosti na problem zlouporabe svih oblika sredstava ovisnosti, te se time nastoji potaknuti sve subjekte u društvu na aktivnu borbu protiv ovisnosti poduzimanjem zajedničkih aktivnosti za uspješno suprotstavljanje ovom ozbiljnom problemu današnjice.

Kao i prijašnjih godina Policijska uprava krapinsko-zagorske provesti će niz preventivnih aktivnosti na području cijele županije u sklopu Obilježavanja Mjeseca borbe protiv ovisnosti.

Kako se radi o području koje zahtjeva djelovanje cjelokupne društvene zajednice, policija će i ove godine sudjelovati u mnogobrojnim zajedničkim aktivnostima s Krapinsko-zagorskom županijom, Centrom za prevenciju ovisnosti i izvanbolničko liječenje Zavoda za javno zdravstvo Krapinsko-zagorske županije, kao i odgojno-obrazovnim ustanovama na području županije, s posebnim osvrtom na problem alkoholizma kao jednim od zdravstvenih prioriteta županije.

Stoga će se u osnovnim i srednjim školama na području županije održati edukativne radionice za njihove učenike u cilju jačanja njihove osobnosti i njihovog negativnog odgovora na konzumiranje sredstava ovisnosti, kao i predavanja njihovim roditeljima kako bi pružili snažan oslonac svojoj djeci u njihovom putu prema zdravom i kvalitetnom života.

U utorak, 4. prosinca 2012. godine u 12 sati u Mutimedijalnom centru Zabok u organizaciji Krapinsko-zagorske županije, Policijske uprave krapinsko-zagorske i Centra za prevenciju ovisnosti Zavoda za javno zdravstvo KZŽ održati će se stručna tribina pod nazivom Alkoholizam i mladi, a gost je Dr. sc. Zoran Zoričić, psihijatar iz KB Sestara milosrdnica. Cilj tribine je senzibilizirati javnost i stručnjake na temu alkoholizma mladih kako bi se smanjila konzumacija i zlouporaba alkohola kod mladih.

U zadnjem tjednu Mjeseca borbe protiv ovisnosti na glavnom trgu u gradu Oroslavju pod patronatom Županijskog povjerenstva za suzbijanje zlouporabe opojnih droga,  Krapinsko-zagorska županije, Policijska uprava krapinsko-zagorska, Obiteljski centar krapinsko-zagorske županije, Zavod za javno zdravstvo krapinsko-zagorske županije kao i druge ustanove, civilne udruge i  društva građanima će prezentirati svoj rad na području prevencije, te ih upoznati s problematikom ovisnosti.

Tom prilikom mladi s područja županije upoznati će se s problematikom ovisnosti o alkoholu uz zvukove rock koncerta domaćih bendova u organizaciji Mreže Udruga Zagor.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook