Prethodni članak
Sljedeći članak

U ŠUDIGO-u održano Međužupanijsko natjecanje multimedije - ove škole idu na državno!


Škola za umjetnost, dizajn, grafiku i odjeću Zabok početkom ovog tjedna ugostila je 10 škola iz cijele Republike Hrvatske na Međužupanijskom natjecanju u disciplini multimedije. Biti domaćin srednjim školama sektora Grafičke tehnologije i audiovizualnog oblikovanje iz Zadra, Čakovca, Varaždina, Splita, Zagreba, Rijeke, Siska i Duge Rese, bilo je za Školu vrlo uzbudljivo i izazovno iskustvo.

Nakon kratkog službenog otvaranja natjecanja, 20 natjecatelja su kroz četiri sata radili na zadanoj temi, dok su mentori mogli sudjelovati na radionici profesorice Tamare Bilankov na temu „Filmoterapija – kinestezija Agnès Varda“.

Za mentore je također organiziran posjet Izložbi unikatnih radova u reGaleriji Zabok te prezentacija ručne izrade tepiha.

Svi učenici pokazali su odlična znanja i vještine te snalaženje u različitim situacijama i zadacima, što je za prosudbeno povjerenstvo u sastavu Tamara Bilankov, Domagoj Dugi, Monika Šoštarić, Lucija Strugar i Marta Čaržavec, u procesu vrednovanja bila velika odgovornost.

- Čestitke svim školama, timovima i mentorima na sudjelovanju u natjecanju, a posebne čestitke Elektrostrojarskoj školi Varaždin za osvojeno prvo mjesto za osvojeno drugo mjesto Škola za umjetnost, dizajn, grafiku i odjeću Zabok zaslužni su Vito Nikić i Ana Grah te njihova mentorica Marina Buhin. Treće mjesto pripalo je Prirodoslovnoj i grafičkoj školi Rijeka , a četvrto mjesto Prirodoslovno-grafičkoj školi Zadar, čime su sve četiri škole osigurale svoj odlazak na državnu razinu natjecanja WorldSkills Croatia2024 - kažu iz ŠUDIGO-a.

Croatia je najveće natjecanje za sve strukovne škole u Hrvatskoj koje se održava svake godine u mjesecu svibnju.
Škola u umjetnost, dizajn, grafiku i odjeću Zabok pokazale se kao ljubazan domaćin, a za sve je to bila još jedna prilika za novo učenje, međusobno uvažavanje, nošenje sa stresnim situacijama te upoznavanje i suradnju s novim kolegama i suradnicima.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook