Prethodni članak
Sljedeći članak

U slučaju požara ili eksplozije u C.I.A.K.-u, zagorski vatrogasci su spremni!


Provjeru spremnosti, mobilnosti i učinkovitosti proveli su kroz taktičku vježbu prošlog tjedna zabočki vatrogasci.

Vježba je održana na prostprima tvrtke C.I.A.K. d.o.o. koja godišnje gospodari s oko 30.000 tona opasnog i neopasnog otpada te ima iskustva u gospodarenju svim vrstama i kategorijama otpada.

Organizator vježbe je bila Vatrogasna zajednica grada Zaboka u kojoj su sudjelovali: ZJVP (22 vatrogasaca), DVD Zabok (12 vatrogasaca), DVD Gubaševo (4 vatrogasaca), DVD Pavlovec (4 vatrogasaca), DVD Špičkovina (6 vatrogasaca) i DVD Veliko Trgovišće (3 vatrogasaca) te 14 vozila vatrogasnih postrojbi s područja VZG Zaboka.

Vježbom je obuhvaćeno više mogućih izvanrednih događaja na području objekta tvrtke, scenarij u kojem su se našli vatrogasci bila je eksplozija u centru za obradu akumulatora te požar u centru za gospodarenjem opasnim i neopasnim otpadom.

Uspješno su izvedene sve predviđene aktivnosti, od vođenja intervencija za sve operativne snage te svi elementi vođenja i zapovijedanja od samog izlaska na intervenciju preko procjene rizika, analiza pa sve do samih spašavanja. Zabočki su vatrogasci pokazali spremnost te uspješno ugasili požare.

Vježbu su pozorno pratili: zaposlenici tvrtke C.I.A.K. d.o.o., zapovjednik VZ KZŽ Marijan Lovrenčić, predsjednik VZG Zaboka i zapovjednik ZJVP Dražen Sinković, Načelnik stožera Civilne zaštite Grada Zaboka i zapovjednik VZG Zaboka Ivica Petriček i gradonačelnik grada Zaboka Ivan Hanžek.

Smotru sudionika izvršili su gradonačelnik grada Zaboka Ivan Hanžek i u ime tvrtke C.I.A.K. d.o.o. Ivan  Tadić, voditelj zaštite na radu te su vježbu ocijenili kao uspješno odrađenu i iskazal zadovoljstvo prikazanom spremnošću vatrogasaca.

 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook