Prethodni članak
Sljedeći članak

U sklopu radova na ŽCP Dolac uređeno i kompletno Šetalište Vilibalda Sluge

U toku ovog mjeseca izvršit će se tehnički pregled te očekujemo do kraja studenoga i izdavanje uporabne dozvole, kaže gradonačelnik Gregurović


Nakon što se prije 15- ak godina počelo govoriti o izmještanju željezničko-cestovnog prijelaza Dolac u Krapini, bile su potrebne godine da se konačno i krene u realizaciju projekta, odnosno da se riješe sve potrebne suglasnosti, dokumentacija i imovinsko - pravni odnosi. Posljednjih nekoliko godina u Gradu Krapini ozbiljno su prionuli poslu, riješili imovinsko-pravne odnose te sve potrebne suglasnosti na projektnu dokumentaciju, stoga su u jesen 2019. godine radovi napokon i počeli, a na zadovoljstvo građana naselja Dolac i svih u Gradu, a ovih su dana u samoj završnoj fazi.

 

Radovi na novom željezničko - cestovnom prijelazu u potpunosti su gotovi, dok su na prometnici preostali sitni završni radovi: izvedba horizontalne signalizacije i postava mimoilaznih ograda na dosadašnjem prijelazu. Tvrtka HŽ Infrastruktura d.o.o. izvršila je interni tehnički pregled novog prijelaza, dobivena je njihova suglasnost, a dobivena je i potrebna suglasnost za puštanje prijelaza u uporabu od strane Agencije za sigurnost željezničkog prometa, kao preduvjet za izdavanje uporabne dozvole. - U toku mjeseca ovog mjeseca izvršit će se tehnički pregled, te očekujemo do kraja studenoga i izdavanje uporabne dozvole. Po izdavanju uporabne dozvole moći ćemo prijelaz konačno i otvoriti - ističe gradonačelnik Zoran Gregurović.

 

Kada novi željezničko - cestovni prijelaz bude u funkciji, dosadašnji prijelaz odnosno cesta prema naselju Dolac, postat će pješačka zona. Kao što su napomenuli, postavit će se mimoilazne ograde za pješake te će taj prijelaz biti namijenjen samo za pješake, dok će se sav promet motornih vozila odvijati preko novog prijelaza i nove prometnice. - U sklopu radova je, osim brojne opreme osiguranja na novom prijelazu preko pruge, izvedena i nova dvosmjerna prometnica s nogostupom i odvodnjom te javnom rasvjetom - kaže Gregurović.

 

Vrijedi istaknuti kako je nakon radova na samom prijelazu, uređeno i kompletno Šetalište Vilibalda Sluge gdje je zbog dotrajalosti bila neophodna obnova podzemne infrastrukture. Riječ je o ulici koja vodi od Hušnjakovog do jezera Dolac, a u sklopu radova zamijenjene su vodovodne i plinske cijevi, sanirana je kanalizacijska mreža te je cijela ulica obnovljena novim asfaltnim slojem.

 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook