Prethodni članak
Sljedeći članak

U skladu s ekološkim trendovima: Dunapack d.o.o donirao 100 radnih stolova Srednjoj školi Krapina

Tvrtka Dunapack d.o.o. želi pojačati suradnju s lokalnom zajednicom u smjeru društveno odgovornog poslovanja pa su odlučili donirati 100 radnih stolova od valovite ljepenke


Danas u Srednjoj školi u Krapini održana je primopredaja donacije tvrtke Valoviti papir Dunapack d.o.o. iz Zaboka. Tvrtka Dunapack d.o.o. želi pojačati suradnju s lokalnom zajednicom u smjeru društveno odgovornog poslovanja, te je, obzirom na ovu situaciju uzrokovanu pandemijom COVID-19, odlučila donirati 100 radnih stolova Srednjoj školi Krapina izrađenih u tvornici, od valovite ljepenke.

 

Voditeljica ljudskih resursa Tvrtke Dunapack d.o.o Sanja Miketić-Curman kazala je kako njihova cijela Prinzhorn grupa, koje su dio, razmišlja kako raditi na društveno odgovoran način. – Povezali smo ovu trenutnu situaciju vezanu za pandemiju COVID -19 i kako možemo mi kao tvrtka pridonijeti i pomoći našoj lokalnoj zajednici. Uz pomoć naših vrijednih i kreativnih zaposlenika došli smo na ideju da napravimo jedan proizvod u našoj proizvodnji, odlučili smo da to bude radni stol od valovite ljepenke. Išli smo s prijedlogom prema školama, ukoliko ima potreba kod učenika koji nemaju kod kuće adekvatan radni stol, da im se donira putem škole. Pogotovo je to važno sada kad se u školama prakticira online nastava – kazala je Miketić – Curman i dodala kako je jučer u sklopu ove akcije također uručena donacija školama na području Zaboka.

 

-Danas smo ovdje u Srednjoj školi Krapina, s kojom surađujemo drugu godinu za redom u vidu stipendiranja učenika koji se školuju za zanimanje Tehničar za mehatroniku.  Vjerujem da će donirani stolovi biti korisni i da će pomoći učenicima i školi. Obzirom da su izrađeni od valovite ljepenke,  ekološki su prihvatljivi, lako se mogu sastaviti i rastaviti, te su vrlo praktični za korištenje. Ukoliko će biti potrebe i interesa, otvoreni smo za mogućnost donacije određene količine stolova prema drugim školama koje djeluju na području Krapinsko – zagorske županije - rekla je.

 

Ravnatelj Srednje škole Krapina Ivica Rozijan zahvalio se je tvrtki Dunapack d.o.o na genijalnoj ideji zaposlenika i donaciji koja je u skladu sa svim ekološkim trendovima. -Srednja škola Krapina na području Krapinsko – zagorske županije pokriva najširi spektar zanimanja u strukovnim programima. Naši učenici prepoznati su u cjelokupnom gospodarstvu Krapinsko – zagorske županije. Tvrtka Dunapack financira stipendiranje učenika za program Tehničar za mehatroniku kako bi ti učenici što lakše završili obrazovanje i kako bi stekli mogućnost što bržeg zapošljavanja. Prihvatili smo ideju Dunapacka za donaciju radnih stolova, koji su u skladu s ekološkim trendovima, ne samo u Hrvatskoj, nego i na svjetskoj razini. Stolovi će, prije svega poslužiti učenicima za stvaranje jednog novog radnog kutka kod kuće, a dio tih stolova ćemo iskoristiti u školi kao eksperimentalan program u jednom novom pristupu organizacije nastavnog procesa. Zahvaljujem svim zaposlenicima Dunapacka koji su došli na tu genijalnu ideju, gdje su uz prihvatljivu ekološku svijest, proizveli proizvod koji ćemo mi vrlo rado iskoristiti za potrebe naših učenika slabijeg imovinskog stanja, a i za sve one koji iskažu interes da si kod kuće obogate radni prostor na jedan nov i ekološki način. Nadamo se da će to biti dodatni poticaj u suradnji Srednje škole Krapina s Dunapackom i ostalim gospodarskim subjektima na području naše županije – istaknuo je ravnatelj Rozijan.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook