Prethodni članak
Sljedeći članak

U protekla 24 sata u Zagorju 39 novih slučajeva zaraze

Problem je u tome što se neke osobe privatno testiraju, test im je pozitivan, a oni se ne prijave liječniku. Liječnik im mora propisati samoizolaciju, rekao je načelnik stožera


Održana je konferencija za medije Stožera civilne zaštite KZŽ. Načelnik stožera Anđelko Ferek - Jambrek je iznio nove podatke o koronavirusu u našoj županiji. U proteklih 24 sata evidentirano je 39 novih osoba pozitivnih na koronavirus. Radi se o osobama s područja sljedećih jedinica lokalne samouprave: Donja Stubica (3), Klanjec (3), Krapina (5), Oroslavje (1), Pregrada (3), Zabok (5), Zlatar (1), Bedekovčina (4), Desinić(2), Đurmanec (2), Konjščina (1), Krapinske Toplice (1), Marija Bistrica (1), Radoboj (2), Sv. Križ Začretje (2), Tuhelj (2) i Veliko Trgovišće (2).

Oporavilo se 36 osoba te trenutni broj aktivnih slučajeva zaraze osoba s područja Krapinsko - zagorske županije iznosi 208. U samoizolaciji se nalazi 756 osoba. U Općoj bolnici Zabok i bolnici hrvatskih veterana nalazi se 29 pacijenata pozitivnih na SARS CoV-2, među kojima nema osoba na respiratoru. Nema preminulih novih osoba pozitivnih na koronavirus.

- U proteklih 7 dana broj pozitivnih osoba na 100 tisuća stanovnika bio je 141, tjedan prije 117, a dva tjedna prije 81. U proteklih 7 dana imali smo prosječno 27 hospitaliziranih osoba, a tjedan prije 22. Prema izvješću HZJZ-a, trenutno smo 9. županija po broju pozitivnih na 100 tisuća stanovnika. U ovom tjednu preminule su 4 osobe, a u proteklih 3 tjedna njih 5. - rekao je načelnik stožera i izrazio sućut obitelji preminulih osoba.

- Brojke rastu, nemamo žarišta, ali se nam zaraza raširila cijelom županijom. Predviđali smo i prije da će se i kod naš situacija pogoršati. Dolazi lijepo vrijeme i Uskrs zato apeliram ponovo da se pridržavamo mjera. Problem je u tome što se neke osobe privatno testiraju, test im je pozitivan, a oni se ne prijave liječniku. Trebaju se njima prijaviti kako bi im prepisao samoizolaciju - rekao je Ferek - Jambrek.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook