Prethodni članak
Sljedeći članak

U PRIPREMI PROJEKT : Krapina će dobiti 26 km novih cjevovoda i oko 2600 novih priključaka

Postojeći sustav odvodnje na području Grada Krapine obuhvaća oko 35 km cjevovoda i 1.802 priključka, a ovim projektom postojećem sustavu planira se dodati oko 2600 novih priključaka


U suradnji s Hrvatskim vodama, Grad Krapina priprema projekt „Izgradnja sustava odvodnje i pročišćavanja otpadnih voda Aglomeracija Krapina“. Tim projektom Krapina bi poboljšala sustav javne odvodnje na svom području pri čemu bi se izgradilo 26 km novih cjevovoda kao i uređaja za pročišćavanje otpadnih voda.

Procijenjena vrijednost cijelog projekta u prvoj fazi iznosi oko 16 milijuna eura i predviđeno je da se veći dio financira iz EU fondova. Raspisivanje natječaja za izvođenje radova na projektu aglomeracije očekuje se do konca ove godine ili početkom slijedeće, a s obzirom da je projekt uvršten na listu strateških projekata od interesa za RH to bi trebalo ubrzati početak radova. Projekt Aglomeracija Krapina koncipiran je u dvije faze realizacije. Prva faza obuhvaća područje Grada Krapine s rokom izgradnje do 2020., a druga faza odnosi se na područje Općina Đurmanec, Jesenje i Radoboj s rokom izgradnje do 2023. godine.

Postojeći sustav odvodnje na području Grada Krapine obuhvaća oko 35 km cjevovoda i 1.802 priključka, a ovim projektom postojećem sustavu planira se dodati oko 2600 novih priključaka. Izgradit će se i uređaj za pročišćavanje otpadnih voda na 10.570 m² zemljišta za 14.310 EES (ekvivalent stanovnika). Izrađena je kompletna projektna dokumentacija i ishođene su pripadajuće dozvole iz područja prostornog uređenja i gradnje. U tijeku su postupci rješavanja imovinsko - pravnih odnosa koji podrazumijevaju osnivanje prava služnosti i postupke nepotpunog izvlaštenja za izgradnju kolektora i otkup zemljišta na području Gornje Pačetine južno od naselja uz desnu obalu rijeke Krapinice, na kojem će se graditi uređaj za pročišćavanje. U postupku je također i izrada natječajne dokumentacije za provedbu projekta. Budući da projekt podrazumijeva izniman financijski i kadrovski angažman, formirani su stručni projektni timovi koji rade na pravovremenoj i kvalitetnoj realizaciji projekta. - Svrha projekta je poboljšanje kvalitete života korisnika te nam je želja da isti zaživi u svom najboljem izdanju – navode u Gradu Krapini.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook