Prethodni članak
Sljedeći članak

U poslovnu zonu Gornja Stubica najavljena su nova ulaganja

Poslovnu zonu koja većim dijelom obuhvaća prostor bivše tvornice Dona obišao je ministar Tomislav Čorić


Ministar gospodarstva i održivog razvoja Tomislav Ćorić u sklopu posjeta Krapinsko – zagorskoj županiji obišao je gornjostubičku poslovnu zonu. Poslovnu zonu Gornja Stubica, kompleks površine 163 tisuće kvadratnih metara razgledao je u društvu načelnika Jasmina Krizmanića.

Načelnik je ministra upoznao s aktualnim gospodarskim pokazateljima te problematikom u razvoju poslovne zone.

– Ciljani dolazak ministra Ćorića u Gornju Stubicu vezan je uz poslovna zonu, koja većim dijelom obuhvaća prostor bivše tvornice Dona. Upoznali smo ga s tvrtkama koje rade na ovom području i problemima koja ima ova poslovna zona. To su u pravilu infrastruktura, prilazne ceste i sve što poslovna zona treba imati. Vrlo je teško to financirati iz vlastitog proračuna, jer je takav kakav je, relativno mali za ovakve potrebe – kazao je načelnik Krizmanić.

Ministar Ćorić najavio je iznalaženje rješenja u suradnji Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja i Općine Gornja Stubica, prije svega u pripremi dokumentacije. Nakon toga uslijedit će apliciranje na natječaje koji se mogu očekivati krajem ove ili početkom sljedeće godine.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook