Prethodni članak
Sljedeći članak

U posljednja 24 sata 20 novooboljelih, troje pacijenata u bolnici

U samoizolaciji su 122 osobe


Načelnik stožera Civilne zaštite Stjepan Skuliber u posljednja 24 sata imamo 20 novooboljelih osoba. Oporavilo je 7 oboljelih, trenutno je  aktivno 109 slučajeva.  U samoizolaciji su 122 osobe, a u Općoj bolnici Zabok tri pozitivna pacijenta. U posljednjih 18 dana, samo jedan dan nije bilo hospitaliziranih osoba. Načelnik Skuliber je istaknuo da se cijepimo jer nam je to jedina borba protivi korone.

Dr. Marina Stanković Gjuretek iz Zavoda za javno zdravstvo KZŽ rekla je da je vidljiv porast broja novooboljelih, a tome pridonose obiteljski kontakti. Također, bilježi se smanjeni interes za cijepljenje. - Dijelom to možemo pripisati ljetnim mjesecima i godišnjim odmorima. Od svibnjakada se cijepilo preko 25 tisuća građana te lipnja s 22 tisuće, sada se to gotovo prepolovilo. Na podružju KZŽ je cjepivo svima dopstuno, cijepe liječnici obiteljske medicine, a cijepljenje je dostupno i u Zavodu od 8 do 14 sati svakim radnim danom te subotom od 8 do 12 sati – rekla je dr. Gjuretek.

Cijepi se svim cjepivima, Pfizer i Johnsonom svakodnevno, Modernom ponedjeljkom i srijedom, a AstraZenecom petkom. Što se tiče cjelokupnog stanovništva, obuhvat cijepljenih je 37,6 posto, a odraslog stanovništva 44,8 posto. Hrvatski prosjek je 44,7 cjelokupnog stanovništva, a odraslog 51,3 posto.  Utrošene su do sada 95.183 doze cjepiva. 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook