Prethodni članak
Sljedeći članak

U ponedjeljak se pušta u promet spojna cesta od Zaboka do Svetog Križa Začretja

Upravo je dobivena uporabna dozvola od strane Ministarstva graditeljstva


Ovog ponedjeljka, 3. travnja u promet se pušta dugoočekivana prometnica, dionica spojne ceste od Zaboka do Svetog Križa Začretje. Potvrdila nam je to glasnogovornica Hrvatskih cesta Tamara Pajić.

- Svi uvjeti su ispunjeni da se cesta pusti u promet jer je upravo malo prije dobivena uporabna dozvola od strane Ministarstva graditeljstva - izjavila je za Zagorski list glasnogovornica Pajić. Novootvorena prometnica duga je oko šest kilometara.

Puštanje u promet dionice spojne ceste od Zaboka do Svetog Križa Začretja vozači su čekali jako dugo. Zbog dodatnih radova na osvjetljenju kružnih tokova i raskrižja, rok za dovršetak radova na prvoj dionici spojne ceste je stalno produživan, a puštanje u promet čekamo od jeseni.

Podsjećamo i da su sredstva za drugu fazu spojne ceste do Krapine osigurana preko HBOR-a. Za tu drugu fazu projekta izrađena je i cjelokupna projektna dokumentacija. Inače, cesta Krapina - Zabok obećana nam je kao kompenzacija za krak magistrale prilikom gradnje autoceste Zagreb-Macelj i na nju smo čekali godinama.




Još članaka iz "Vijesti"

Facebook