Prethodni članak
Sljedeći članak

U planu je izgradnja rekreacijskog centra s teniskim i terenom za odbojku na pijesku

Ministarstvo državne imovine darovalo nogometno igralište Općini Desinić, koja već ima i zanimljive planove


Nakon sjednice Vlade RH koja je krajem prošle godine održana u Krapini,općini Desinić predana su dva značajna dokumenta. Mario Banožić predao je načelniku Zvonku Škreblinu tabularnu ispravu temeljem koje se bez daljnjeg pitanja i odobrenja može u zemljišnim i javnim knjigama ishoditi uknjižba prava vlasništva nekretnine - nogometnog igrališta NK Desinić. Kažu i Općini da je to rezultat pravovremenog podnošenja zahtjeva, ishođenja sve potrebne dokumentacije kao i uspješne korespondencije sa nadležnim ministarstvom.

Veća sredstva za cestu koja spaja 2 sela

U vlasništvu države bilo je malo manje od polovine nogometnog igrališta, koje je sada darovani Općini. Načelnik Škreblin rekao je kako je na tom terenu u planu izgradnja rekreacijskog centra s teniskim terenom i terenom za odbojku na pijesku, što je predviđeno u prostornom planu Općine Desinić. Drugi značajan akt, kažu u Općini Desinić, donijelo je Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije i ministar Marko Pavić, a odnosi se na potpisivanje Dodatka ugovoru o sufinanciranju projekta u okviru programa lokalnog razvoja kojim su povećana sredstva u iznosu od 100.000 kuna za projekt pojačanog održavanja nerazvrstane ceste Hum Košnički – Dečman – Kantaj iz čega proizlazi da ukupno dodijeljena sredstva po uspješnom prolasku na natječaju, osnovnim ugovorom i ovim dodatkom, iznose 500.000 kuna.

- Cesta je to koja povezuje dva sela, Košnički Hum i Jazbine, jako je frekventna, posebice iz smjera sjevera općine. Ove godine u planu je i njezino asfaltiranje u dužini oko kilometar, a izabran je i izvođač radova tvrtka Colas Hrvatska.

Kanalizacija i pročistač

Usvojen je i zaključak Vlade kojim se podržava se realizacija vodnogospodarskih projekata na području Krapinsko - zagorske županije predlagatelja Ministarstva zaštite okoliša i energetike i ministra Tomislava Ćorića. Među projektima razvoja sustava javne vodoopskrbe nalazi se i podsustav Žolekov breg – vodospremnik Žolekov Breg i crpna stanica Košenine iz koje će se vodom opskrbiti domaćinstva iz Desinić Gore, a među projektima razvoja sustava javne odvodnje nalazi se nama iznimno bitan projekt izgradnje sustava javne odvodnje naselja Desinić. Projektom je planirana izgradnja sustava javne odvodnje naselja Desinić s uređajem za pročišćavanje otpadnih voda kapaciteta 1.500 ES. Planirano je 9.375.000,00 kn s PDV-om za navedeni projekt. Sredstva za njihovu provedbu osigurana su u Planu upravljanja vodama Hrvatskih voda za 2019. godinu i planovima upravljanja za naredna razdoblja.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook

Zbog jakog vjetra na Jadranskoj magistrali između Novog Vinodolskog i Karlobaga zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I. skupina vozila). Vozače upozoravamo da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na...

 
iz valute
u valutu

Tečajna lista služi isključivo u informativne svrhe i podliježe promjeni bez prethodne najave. Zagorje.com ne može jamčiti točnost tečajne liste koju koristi konverter. Prije provođenja stvarnih transakcija potrebno je provjeriti trenutni tečaj kod službene ustanove. Tečajna lista dohvaćena je prema online podacima Hrvatske narodne banke.

mojtv.hr - kompletan tv program