Prethodni članak
Sljedeći članak

U petak Dan škole i Dan otvorenih vrata Srednje škole Konjščina

Školu se može posjetiti u petak od 13 do 15 sati

Srednja škola Konjščina u petak slavi svoj dan, a ujedno organizira i Dan otvorenih vrata.

''Pozivamo sve učenike, roditelje i zainteresirane građane da nas posjete u petak 6. svibnja 2022. od 13 do 15 sati'' – pozivaju iz škole.

Strukovno obrazovanje u Konjščini započelo je početkom dvadesetog stoljeća otvaranjem rudarske škole. Godine 1947., uz već postojeću rudarsku školu, započela je s radom Škola učenika u privredi čiji je slijednik današnja Srednja škola Konjščina.

Škola je smještena u neposrednoj blizini željezničke stanice. Opremljena je najsuvremenijim nastavnim sredstvima i pomagalima za izvođenje nastave elektrotehnike, strojarstva, ekonomije i prometa.Nastava je organizirana samo u jednoj, jutarnjoj smjeni, a nudimo učenje njemačkog i engleskog jezika.Školska knjižnica s bogatim fondom knjiga, sportska dvorana, travnati sportski tereni, školske radionice, laboratoriji i informatički kabineti dio su sadržaja koji čine osnovu za izvođenje moderne i kvalitetne nastave.

U Srednjoj školi Konjščina želimo da vladaju rad, kreativnost, težnja prema novim spoznajama, zadovoljstvo postignutim rezultatima te osmijesi učenika i nastavnika. Potičemo i razvijamo osobne talente svakog učenika jer ne želimo samo dobre majstore nego i kompletne osobe svjesne svojih potencijala, odgovorne, ravnopravne, spremne na suradnju, poštivanje i uvažavanje s ciljem osobnog i društvenog napretka. Educiramo mlade da se zajedno s nama prilagođavaju novim tehnologijama, razvijaju poduzetničke strukovne i digitalne kompetencije, europsku građansku pismenost, svijest o održivom razvoju i zdravom životu, prihvate različitosti, pripreme se za cjeloživotno učenje, podignu razinu samopouzdanja i bez straha konkuriraju na tržištu rada EU sa svojim vršnjacima iz Hrvatske, ali i drugih zemalja.

Promičemo proces globalizacije, ali istovremeno čuvamo tradiciju naše domovine, promičemo i predstavljamo kulturu i običaje svog naroda i zagorskoga kraja te naglašavamo novim naraštajima da ne smiju izgubiti izvornost i vlastiti kulturni identitet.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook