Prethodni članak
Sljedeći članak

U modernizaciju Specijalne bolnice Stubičke Toplice uložit će se 130 milijuna kuna?


U petak je u Specijalnoj bolnici za medicinsku rehabilitaciju svečano otvoren novouređeni prostor za elektroterapiju.


Kako je objasnila v.d. ravnateljica bolnice, Zorica Capar, riječ je o prostorima koji su uređeni u sklopu druge faze adaptacije. – Prva faza adaptacije završena je 2019. godine i obuhvatila je hidroterapije. Nastavak toga bila je druga faza, prostori za elektroterapiju, namijenjeni isključivo pacijentima HZZO-a. Našu dnevnu uslugu elektroterapija koristi 300 ambulantnih i 100 stacionarnih pacijenata HZZO-a. Radove je izvodila tvrtka Framateh inženjering iz Krapinskih Toplica, a vrijednost investicije je 1,49 milijuna kuna, od čega Krapinsko – zagorska županija iz decentraliziranih sredstava sudjeluje s 80%, dok je preostalih 292 tisuće kuna financirala Bolnica iz vlastitih sredstava. U tom prostoru obavlja se i ultrazvučna terapija pa je nabavljen i dio nove opreme te dva nova magnetopulsera u vrijednosti od 130 tisuća kuna – rekla je ravnateljica Capar, dodavši kako se oprema i dalje planira nabavljati, za što se Bolnica već javila na natječaj Ministarstva zdravstva, od kojeg se nada dobiti još 380 tisuća kuna za opremu.


Župan Željko Kolar istaknuo je kako se i ovom investicijom šalje jedna važna poruka. – Mi odavde šaljemo poruku da se ulaže u javno zdravstvo, jer se u javnom mnijenju sve više spominje teza da možeš dobiti kvalitetnu uslugu u zdravstvu jedino ako dodatno platiš. Mi ovdje pokazujemo da to nije tako i, s obzirom na popunjenost samih kapaciteta, vjerujem i vidim da su ljudi to prepoznali i prije ove naše investicije, a da će nakon ove investicije to biti još izraženije. Naime, kako mi je rekla ravnateljica, mi trenutno imamo deset slobodnih kreveta, a jednokratnog kreveta zapravo ni nema. Iduća dva mjeseca je sve rezervirano – rekao je župan Kolar.


Također, kako je naglasio, Krapinsko – zagorska županija i dalje namjerava ulagati u Specijalnu bolnicu Stubičke Toplice. – Mi smo sve pripremili za ovaj natječaj Ministarstva turizma, spojili smo drugu i treću fazu projekta kojeg smo imali, s nekim sitnim iznimkama i javit ćemo se za maksimalan iznos od 130 milijuna kuna. U tom dijelu bi trebalo zatvoriti bazen, natkriti ga, napraviti novi wellness i spa centar, srušiti zgradu, onaj ostatak stare zgrade Maksimilijana i napraviti nove smještajne kapacitete, novu kuhinju i novi restoran. Na taj način bi osigurali izuzetno visoku kvalitetu usluge i smještaja za idućih tridesetak godina – najavio je župan Kolar.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook