Prethodni članak
Sljedeći članak

U Mariji Bistrici prošle godine 70,89 posto manje turista

No, 2020. godina imala je i svojih pozitivnih trenutaka tako da su na području općine s radom započele tri kuće za odmor


Pandemija korona virusa obilježila je 2020. godinu te je značajno utjecala na broj dolazaka i noćenja turista u Mariji Bistrici. Marija Bistrica specifična je destinacija vjerskog turizma posebice zbog svoje crkve na otvornom bl. Alojzija Stepinca koja je u ovoj situaciji pandemije ipak malo ublažila negativan trend broja dolazak hodočasnika. Nakon ublažavanja epidemioloških mjera u lipnju 2020. godine svake nedjelje imali smo veliki broj što župljana, što hodočasnika, koji su svake nedjelje dolazili na svete mise upravo zbog toga što u Mariji Bistrici ima mogućnost svete mise na otvorenom.

 

U 2020. godini Mariju Bistricu posjetilo je 282.700 turista, od čega je 30.500 stranaca. U 2019. godini ta brojka iznosila je 971.250 turista, od čega je 125.900 stranaca. Ovaj značajni pad broja turista od ukupno 70,89 % utjecao je negativno na sve turističke i ugostiteljske aktivnosti u Mariji Bistrici. U 2020. godini ostvareno je ukupno 6.382 noćenja što je smanjenje za 71,13% u odnosu na 2019. godinu.

 

Važno je spomenuti i manifestacije Ljeto u Mariji Bistrici i Advent u Mariji Bistrici koje su izvrstan spoj tradicije i duhovnosti života te turističke promidžbe Marije Bistrice te se kao takve zbog pandemije nisu mogle održati. Sve te negativne okolnosti utjecale su na turističku aktivnost naše destinacije.

 

No, 2020. godina imala je i svojih pozitivnih trenutaka tako da su na području općine s radom započele kuća za odmor „OLD VILLAGE“ Marija Bistrica, kuća za odmor „CESARICA“ te kuća za odmor „VILLA IMPERIALIS“. Kuće su smještene u netaknutom prirodnom okruženju Marije Bistrice gdje gosti mogu uživati u autohtonom ambijentu.

 

 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook