Prethodni članak
Sljedeći članak

U Kumrovec stiže 22 i pol tisuće eura za opremanje dječjeg igrališta


Općina Kumrovec podnijela je prijavu na Javni poziv središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade sa projektom opremanja i uređenja dječjeg igrališta u Kumrovcu. 

Ovih dana Središnji državni ured za demografiju i mlade donio je odluku o raspodjeli financijskih sredstava za financiranje projekata usmjerenih na uređenje i opremanje dječjih igrališta na javnim površinama jedinica lokalne samouprave u 2024. godini kojom je povjerenstvo za procjenu i odabir projekta Općini Kumrovec dodijelilo 22.500,00 eura bespovratnih sredstava za sufinanciranje prijavljenog projekta, što je ujedno i maksimalni mogući iznos sufinanciranja.

Ovim Projektom je planirano formiranje dječjeg igrališta na postojećoj parkovnoj površini u centru Kumrovca neposredno uz postojeće igralište.

Planirano je ulaganje u parkovno zemljište u vidu krajobraznog uređenja i uređenja postojećih pristupnih staza, opremanje dječjeg igrališta potrebnom urbanom opremom; klupama za sjedenje i koševima za otpatke te postavljanje fiksnih igrala; kombiniranih i pojedinačnih sprava za igranje.

Sva igrala će biti atestirana, opremljena anti-stres gumenim podlogama te ugrađena od strane proizvođača sa izdavanjem sve potrebne dokumentacije za uporabu. Igra je sastavni dio djetinjstava, a igrom na dječjim igralištima djeca uče svladavanje izazova te dodatno razvijaju socijalne vještine družeći se s vršnjacima.

-Smatramo da je ulaganje u nova mjesta za igru, druženje i rekreaciju djece i mladih ulaganje u budućnost. Osiguranje boljih uvjeta i standarda sigurnosti i veća dostupnost dječjih igrališta pridonosi podizanju kvalitete života u zajednici – kažu u Općini Kumrovec.

Ukupna vrijednost projekta opremanja i uređenja dječjeg igrališta u Kumrovcu procijenjena je na 39.488,75 eura. Iz Općine zahvaljuju Središnjem državnom uredu koji je sada reorganiziran u Ministarstvo demografije i useljeništva na značajnoj financijskoj potpori od 22.500,00 eura, dok će se ostatak sredstva za realizaciju projekta financirati iz Općinskog proračuna.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook