Prethodni članak
Sljedeći članak

'U Krapinu su se 2021. godine ponovno vratile manifestacije, ne u punom obliku, ali grad je opet oživio'

Provjerili smo kakvi su turistički rezultati ostvareni na području Krapine u prošloj godini


Usprkos epidemiji koronavirusa i epidemiološkim mjerama, Krapinsko – zagorska županija bilježi odlične turističke rezultate. Provjerili smo kakva je situacija na krapinskom području i koji sadržaji najviše privlače posjetitelje u Krapinu.

Posjetitelje najviše privlači MKN
- Posjetitelje u Krapinu svakako najviše privlači Muzej krapinskih neandertalaca, no sve više dolaze i na razna događanja, prvenstveno na Tjedan kajkavske kulture, pa i ostale manifestacije, ali i zbog sve veće i atraktivnije ponude smještajnih kapaciteta. U Krapinu su se 2021. godine ponovno vratile manifestacije, ne u punom obliku kako smo navikli, ali uz poštivanje epidemioloških mjera grad je opet oživio – kaže direktorica TZ grada Krapine Nedjeljka vodolšak. U sklopu Ljeta u Krapini u novom terminu održan je 14. Glumački festival u Krapini i po Zagorju. Noć krapinskog pračovjeka obilježena je krajem lipnja na Hušnjakovom, te najavila nastavak ljetnih događanja koja su se održavala na otvorenom prostoru na Hušnjakovom uz ugostiteljsku ponudu, koncerte, predstave, radionice za djecu, kino projekcije po naseljima na području grada Krapine i brojne druge. Početkom rujna održan je već svima poznati Tjedan kajkavske kulture koji je bio vrlo dobro posjećen, a godina je završena programom Prosinca u Krapini, doduše ne tako bogatim kako je bilo u godinama prije pandemije, no svatko je mogao pronaći nešto za sebe.

Pozitivan pomak
Što se tiče smještajnih kapaciteta, i tu je vidljiv pozitivni pomak. - U 2021. godini grad Krapina dobio je još četiri nova smještajna kapaciteta s ukupno 15 novih ležajeva. Tako Krapina trenutno raspolaže s ukupno 277 kreveta. Ponuda smještajnih kapaciteta i dalje se povećava, kao i broj noćenja i dolazaka turista u grad Krapinu – kaže direktorica Vodolšak. Brojke posjetitelja u Krapini od 2013. godine kontinuirano rastu. Tada je zabilježeno 4796 posjetitelja, 2014. godine 5116, godinu dana kasnije 7406, 2017. godine 10601, 2018. godine 13825, a najviše je zabilježeno 2019., odnosno 17432. Očekivano, pandemijske 2020. godine broj se smanjio na 14 847, a u prošloj godini ponovno je povećan na 17009. Što se tiče planova za ovu godinu, sve ovisi o epidemiji. - Planirani su svi sadržaji i manifestacije koji su se do sada održavali, no zbog epidemije koja nažalost još uvijek traje, postupat će se sukladno epidemiološkim mjerama i situaciji koja će tada vladati – kaže Nedjeljka Vodolšak.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook

 
iz valute
u valutu

Tečajna lista služi isključivo u informativne svrhe i podliježe promjeni bez prethodne najave. Zagorje.com ne može jamčiti točnost tečajne liste koju koristi konverter. Prije provođenja stvarnih transakcija potrebno je provjeriti trenutni tečaj kod službene ustanove. Tečajna lista dohvaćena je prema online podacima Hrvatske narodne banke.

mojtv.hr - kompletan tv program