Prethodni članak
Sljedeći članak

Poznat je vozač koji je bježao policiji u Zaboku. Evo koja kazna slijedi njega i vlasnicu vozila

Kako smo doznali od policije, neće samo vozač biti kažnjen, nego i vlasnica vozila.

  • potjera

    Foto: Screenshoot Facebook/PZKZŽ


Snimka 'policijske potjere' koja je protekle srijede snimljena u Dubravi Zabočkoj i objavljena na Facebook stranici PZKZŽ, izazvala je velik interes javnosti. Snimku možete pogledati OVDJE.

Ispod snimke pojavili su se svakojaki i brojni komentari pa se o čitavom slučaju oglasila i policija.

Kako su nam objasnili, u trenutku kad je policajac vidio vozača, prepoznao ga je jer se radi o osobi koja učestalo čini prometne prekršaje, te je po tome od prije poznata policiji. U tom trenutku policajac je zaključio, poznavajući navike tog vozača, da je pametnije odustati od potjere kako bi se izbjegla eventualna prometna nesreća.

- Daljnjim izvidima utvrđeno je da je vozač upravljao osobnim automobilom za vrijeme dok mu je vozačka dozvola bila oduzeta i ukinuta, zbog prikupljenih negativnih prekršajnih bodova. Također, kad je prelazio preko pruge, nije se zaustavio na znak 'Stop'. Stoga smo protiv njega podnijeli optužni prijedlog Općinskom sudu u Zlataru, prema članku 32., članku 286. i članku 12. Zakona o sigurnosti prometa na cestama. Tim optužnim prijedlogom policija je predložila novčanu kaznu u iznosu od 13.500 kuna ili kaznu zatvora u trajanju od 60 dana, kao i zaštitnu mjeru zabrane upravljanjenm vozilima B kategorije u trajanju od tri mjeseca - rekao nam je glasnogovornik PU krapinsko - zagorske, Zoran Lončar.

No, kako smo doznali od policije, neće samo vozač biti kažnjen, nego i vlasnica vozila.

-Vlasnica vozila, koja je dala upravljati vozilom vozaču koji nema to pravo, budući mu je vozačka dozvola oduzeta i ukinuta, kaznit će se temeljem članka 229. Zakona o sigurnosti prometa na cestama, novčanom kaznom u iznosu od 3 tisuće kuna - rekao je Zoran Lončar.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook