Prethodni članak
Sljedeći članak

U krapinskom muzeju otvorena zanimljiva i poučna izložba o našim špiljskim lokalitetima


U Muzeju krapinskih neandertalaca u srijedu, 7. rujna, otvorena je zanimljiva i izuzetno poučna izložba pod nazivom „Krš i špilje sjeverne Hrvatske“.

Izložba je svojevrsni doprinos inicijativi Međunarodne speleološke udruge koja je 2021. i 2022. godinu proglasila međunarodnim godinama speleoloških objekata i krša, a sve pod motom „Istraži, razumi, zaštiti“.

Jedna od glavnih misija krapinskog muzeja je zaštita prirodne i kulturne baštine, čemu u velikoj mjeri doprinose i izložbe poput ove, a koje educiraju i upoznaju široku publiku s njenom vrijednošću.

Autor izložbe je viši kustos geolog i voditelj Muzeja krapinskih neandertalaca Eduard Vasiljević koji se na otvorenju obratio publici, a uz njega prisutne je o sadržaju izložbe upoznala i stručna suradnica, kustosica pripravnica, geologinja Nikolina Ileković.

Otvorenju su,uz muzealce, prisustvovali i učenici OŠ Ljudevit Gaj i OŠ August Cesarec, a sve prisutne pozdravila je i Dijana Hršak, ravnateljica JU Zagorje zeleno, kao izaslanica župana KZŽ.

Izložbu koja prezentira raznoliku građu koja posjetitelje upoznaje s načinom nastanka špilja i špiljskih ukrasa te s najpoznatijim lokalitetima poput špilje Veternice, Vindije i Velike pećine, naposlijetku je otvorio Jurica Sabol, ravnatelj Muzeja Hrvatskog zagorja.

Program otvorenja izložbe koja je postavljena u staroj muzejskoj zgradi (Kneippovoj zgradi) vodila je muzejska pedagoginja Lorka Lončar Uvodić, a posjetitelji će izložbu moći razgledati do 28. listopada 2022.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook