Prethodni članak
Sljedeći članak

U Krapini otvoren obrt za čuvanje djece: Dadilja Mateja odlučila se 'okušati' u poduzetničkim vodama

Drugi je to obrt za čuvanje djece na području Grada Krapine.


U Krapini je danas otvoren novi obrt za čuvanje djece. Otvorila ga je Mateja Petrić, po struci dadilja, koje je prije otvaranja obrta radila u dječjem vrtiću. Odlučila se osamostaliti i 'okušati'se u poduzetničkim vodama.

- Jako volim djecu i djeca su mi uvijek na životnom putu i to mi je bilo najjednostavnije, da to spojim u jednu cjelinu -istaknula je Mateja Petrić. Zasada je zaposlena samo ona. Brinut će za 6 mališana, a od jeseni, s obzirom da već ima puno predbilježbi, planira zaposliti još jednu dadilju, tako ukupno mogu brinuti za 12 -ero djece, koliko obrt smije i imati.


- Obrt se razlikuje od dječjeg vrtića jer ovdje jedna dadilja smije brinuti o 6-ero djece, a samim tim uz takav individualni pristup može se puno više posvetiti djetetu - dodaje Petrić. Za uređenje prostora koristila je poticaje za samo zapošljavanje od strane HZZ-a.


Otvorenju je nazočio i gradonačelnik Krapine Zoran Gregurović. Gradonačelnik je čestitao Mateji na hrabrosti i odvažnosti da uđe u poduzetničke vode. - Mislim da je to dobra inicijativa jer iako Grad raspolaže gradskim vrtićem kapaciteta 200 -injak djece, i privatnim vrtićima potražnja za dodatnim mjestima sve je veća. Zato su ovakvi obrti za čuvanje djece dobri, ne samo radi samog zapošljavanja, nego i zbrinjavanja djece - rekao je Gregurović.

Istaknuo je da je Grad prošle godine donio odluku da će na isti način kao što se sufinancira boravak djece u gradskom dječjem vrtiću i privatnim vrtićima, istim iznosom sufinancirati boravak djece u obrtima za čuvanje. Vlasnica obrta na tome je zahvalila gradonačelniku. Drugi je to obrt za čuvanje djece na području grada Krapiine

Obrt za čuvanje djece 'Srčeko' smješten je u Magistratskoj 18, a radno vrijeme bit će od 5,30 do 16 sati.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook