Prethodni članak
Sljedeći članak

U koloni sjećanja i župan Kolar


U Vukovaru je danas održan središnji dio program obilježavanja Dana sjećanja na žrtvu Vukovara 1991.-2022.

Središnji program počeo je u 10,00 sati u dvorištu vukovarske bolnice, mjestu s kojeg su agresori 1991. odveli ranjenike na Ovčaru i potom ih smaknuli, a nastavio se Kolonom sjećanja gradskim ulicama prema Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskog rata. Kolonu su predvodili branitelji Vukovara zajedno sa članovima obitelji poginulih, nestalih, ubijenih, nasilno odvedenih i umrlih hrvatskih branitelja te po prvi put i oni koji su kao djeca prošli ratna stradanja.

Među tisućama okupljenih iz čitave Hrvatske bio je i župan Krapinsko-zagorske županije Željko Kolar. "I ove smo godine u Vukovaru. Zajedno sa zagorskim braniteljima odajemo počast poginulim i nestalim braniteljima i civilima. Tu smo zbog budućnosti, a da se prošlost ne zaboravi. Zajednički se prisjećamo najtužnijeg dana u povijesti Vukovara, s porukom Ne ponovilo se!" - istaknuo je ovom prilikom župan Kolar.

Počast poginulim braniteljima i civilima su kod središnjeg spomen obilježja na Memorijalnom groblju polaganjem cvijeća i paljenjem svijeća odale brojne delegacije i pojedinci, među kojima i hrvatski branitelji Vukovara, izaslanik Predsjednika Republike Hrvatske, Predsjednik Hrvatskog sabora i brojni saborski zastupnici, Premijer Vlade Republike Hrvatske zajedno s više ministara, hrvatski župani, gradonačelnici i načelnici...

U programu je sudjelovala i povijesna postrojba Krapinsko-zagorske županije Kostelska pištola - Keglevićeva straža Kostel.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook