Prethodni članak
Sljedeći članak

U Hotelu Matija Gubec i dalje bilježe rast noćenja, svi su vikendi tijekom jeseni i zime rasprodani

Stubičke Toplice dokaz su da u Zagorju sezona traje 365 dana u godini


Kako Zagorci na more ljeti, tako oni s obale, ali i drugi ljubitelji termalnih izvora, sauni i masaža, svoje slobodno vrijeme u zimskim mjesecima provode u zagorskim termama. Stoga ne čudi što je Hotel Matija Gubec od jeseni pa do proljeća gotovo u potpunosti rasprodao vikende, a turisti su tu i preko tjedna. - Na naše veliko zadovoljstvo, u Zagorju sezona traje 365 dana u godini. Međutim, unatoč tome su zimski mjeseci ipak nešto popunjeniji u termama nego oni ljetni. Konkretno, u hotelu Matija Gubec su svi vikendi ove jeseni i zime bili 100% 'booked out', dok je tjedan bio i više nego zadovoljavajuć glede popunjenosti – rekao nam je direktor marketinga Hotela Filip Poštek.

Kvaliteta prepoznata od gostiju

Hotel je tako tijekom prosinca 2019. godine zabilježio rast broja noćenja za 6 posto u odnosu na godinu prije, što je puno ako uzmemo u obzir da se radi o istom smještajnom kapacitetu kao i 2018. godine. Stoga se iz ovoga vrlo lako čita trend rasta popularnosti same destinacije, kao i potreba za novim kapacitetima, kako bi se ovaj kontinuirano rast noćenja mogao nastaviti, a što pak doprinosi samom hotelu i tvrtci, ali i Općini Stubičke Toplice te domaćim gospodarstvenicima. Odlične su najave i za siječanj koji je tek pred nama.

– Mjesec siječanj očekivano je dobar i svi termini u vikendu su rasprodani, još od polovice prosinca. Očekujemo i ovdje porast noćenja od kojih 5% u odnosu na prošlu godinu, što je također i više nego zadovoljavajuće s obzirom da je isti rezultat dizanja kvalitete usluge, koji je očito prepoznat od strane gostiju unatoč blagom podizadnju cijena same usluge. Kraće trajanje školskih praznika uzrokvano štrajkom sektora prosvjete se neće odraziti na noćenja, s obzirom da smo zahvaćeni termin popunili stranim gostima – kaže Poštek.

Najviše domaćih turista

Po broju noćenja prednjače domaći turisti, a odmah iza njih su gosti iz susjedne Slovenije, zatim Poljske, Njemačke te Bosne i Hercegovine. - Posebno nas veseli veliki postotak gostiju koji se ponovno vraćaju, pa tako imamo goste koji dolaze i po 15. put u ovih nepunih 5 godina otkako je hotel ponovno otvoren. Također nas stalno posjećuju i neka 'nova lica' koja će također omjerom cijene i dobivenog te usluge, postati vrlo vjerojatno stalni gosti – rekao je Poštek, istaknuvši kako su gostima omiljeni sadržaji bazeni, saune kao i usluge wellness & spa centra koji je toliko posjećen da zapošljava čak 14 fizioterapeuta. Shodno ovim rezultatima, Poštek kaže kako je 2019. godina bila ključna za poslovanje hotela, ali i razvoj turizma na području Stubičkih Toplica. - Hotel bilježi rast u broju noćenja od održivih 4% u odnosu na prošlu godinu, ali se najbitnija stavka nalazi van broja dolazaka ili noćenja. Završen je dugotrajni proces stečajnog postupka te je hotel Matija Gubec napokon privatiziran i moguće su veće investicije u isti te izuzetno važno apliciranje na razne natječaje, potpore i fondove – pojasnio je Poštek te je rekao kako su u Hotelu zadovoljni protekom cijele godine, no za uživanje u postignutim rezultatima nemaju vremena, jer se radi na velikim planovima i koji su pred njima.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook