Prethodni članak
Sljedeći članak

'Radovi na Dječjem vrtiću Rožica su pri kraju te očekujemo skori dolazak opreme'

S načelnikom općine Veliko Trgovišće Robertom Grebličkim rezimirali smo 2019. godinu, a rekao nam je i koji su projekti u planu za 2020. godinu


S načelnikom općine Veliko Trgovišće Robertom Grebličkim rezimirali smo prošlu godinu, a otkrio nam je i koji su projekti u planu za ovu 2020. godinu. Prošla je godina bila izuzetno uspješna za Općinu, kaže Greblički.

Važnost vrtića za Općinu i mještane

- Prošle godine smo započeli rekonstrukciju i proširenje Dječjeg vrtića Rožica. Radovi su pri kraju i očekujemo skori dolazak opreme i početak rada vrtića, jer se dosta djece nalazi na listi čekanja, a svima nam je u interesu da se vrtić čim prije otvori. Veseli nas što ćemo to privesti kraju. Projekt je sufinanciran preko mjere 7.4.1. i vrijedan nešto manje od 4 milijuna kuna - istaknuo je Greblički.

Rekao je kako se svake godine radilo na asfaltiranju nerazvrstanih cesta. - Prošle godine smo imali završnu fazu asfaltiranja ceste Družilovec - Sveti Juraj koju smo financirali preko mjere 7.2.2. Projekt je uspješno završen te smo nedavno dobili uporabnu dozvolu. Projekt je bio vrijedan 1,3 milijuna kuna. Uspjeli smo povezati i kapelu svetog Juraja s treće strane što nam je bilo od velike važnosti - istaknuo je Greblički te dodao kako se dugo planiralo asfaltirati tu cestu te mu je drago da su projekt priveli kraju. - Asfaltirali smo još nekoliko nerazvrstanih cesta po mjesnim odborima u dužini više od 3 kilometara. Nadam se da ćemo dvije do tri faze asfaltiranja realizirati i asfaltirati sve kritične točke koje vode do kuća kako bi mještanima olakšali svakodnevni život – rekao je Greblički i dodao kako Općina dosta radi na održavanju cesta budući da je prostor na kojem se nalazi brdski i kiše odnesu veći dio šljunka. - Sanirali smo tri klizišta na području općine, što je sufinancirano od strane Hrvatskih voda u iznosu od više od 40 posto. Radovi su završeni na sva tri klizišta. To su bila ozbiljnija klizišta, a radovi su vrijedni oko 1,5 milijuna kuna. Za ovu godinu su nam ostala dva veća klizišta te je u tijeku priprema projektne dokumentacije i nadam se da ćemo to završiti i da se neće otvoriti nova klizišta - objašnjava.

Ostali projekti

Kao veliki projekt izdvaja i mrtvačnicu kod crkve Sveta tri kralja koja je završena i stavljena u funkciju, a projekt je vrijedan 1, 4 milijuna kuna. - U Velikom Trgovišću veliki je i ozbiljan projekt proširenje groblja, u vrijednosti nešto manje od 7 milijuna kuna - rekao je Greblički. Općina Veliko Trgovišće pripremila je prošle godine projektnu dokumentaciju za kompletnu modernizaciju javne rasvjete na području cijele općine, a projekt planira realizirati u prvom dijelu ove godine. - Radili smo sa Županijskom upravom za ceste KZŽ zajednički projekt izgradnje nogostupa u Ulici Matije Gupca. Projekt je u završnoj fazi, u tijeku je postavljanje rubnjaka i asfaltiranje. Nadam se da će nam vrijeme dopustiti da to riješimo kroz siječanj i veljaču. Sa Županijskom upravom za ceste planira se i proširenje i zamjenu asfaltnog zastora na lokalnoj cesti u Mrzlom Polju. Tu je naravno i održavanje nerazvrstanih cesta, stipendiranje učenika i sve socijalne komponente - istaknuo je Greblički. Rekao na je kako je u ovoj godini u planu više projekata. - Radimo projektnu dokumentaciju i voljeli bismo završiti prvu fazu gospodarske zone. Projekt je vrijedan između 7 i 8 milijuna kuna te se nadamo da ćemo u ovoj godini ostvariti financiranje pošto se nekoliko tvrtki seli u gospodarsku zonu. Nadamo se da ćemo dio radova barem započeti ove godine, a završiti sljedeće godine na kompletnom uređenju ceste koja prolazi kroz gospodarsku zonu. Trebamo dovesti jaču struju, proširiti cestu, a tu je i kompletna izrada asfaltnog zastora po cijeloj širini - istaknuo je Greblički.

Jedan od važnijih projekata Općine je rekonstrukcija i uređenje općinske zgrade. - Projekt je to kojeg sufinancira Ministarstvo graditeljstva, u planu je realizacija projekta WiFi4EU preko kojeg bi trebali osigurati besplatan internet za veći dio općine. U planu je završetak projekata koji su prebačeni iz prošle godine. U planu je rekonstrukcija i zamjena javne rasvjete te uređenje trgova. Zajednički s Krapinsko-zagorskom županijom napravit ćemo pristupni put prema Domu zdravlja i pristup osobama s invaliditetom. Dom zdravlja trebao bi i dobiti fasadu. Nastavljamo s asfaltiranjem nerazvrstanih cesta. Početak je godine i vjerujem da će biti još projekata, ovisno o tome gdje ćemo ostvariti sufinanciranje - zaključio je Robert Greblički.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook