Prethodni članak
Sljedeći članak

U Domu za starije i nemoćne u Oroslavju održana je vježba evakuacije, spašavanja i gašenja požara

Zahvaljujemo DVD-u Oroslavje i brižnim susjedima koji su priskočili u pomoć, ne znajući da se radi o vježbi – rekao je vlasnik Doma Vladimir Presečki Bibi


U Domu za starije i nemoćne osobe Presečki u Oroslavju prošle je subote održana vježba evakuacije, spašavanja i gašenja požara, uz pomoć DVD-a Oroslavje. Vježbu je osmislio zapovjednik DVD-a Miljenko Mrzljak u suradnji s predstavnicima tvrtke Energoatest Kontrol d.o.o Zaprešić (ugovorni partner Doma za brigu o zaštiti o požaru) i ravnateljicom Doma Presečki Olgicom Vešliga.

U vježbi je sudjelovalo 10 vatrogasaca s 3 vatrogasna vozila, pod zapovjedništvom Mrzljaka te peteročlani tim osoblja Doma, a uz koordinaciju Mate Mrvelja i Zlatimira Kaštelana – predstavnika tvrtke „Energoatest Kontrol“. Prema riječima ravnateljice – Dom ima 50 korisnika, od čega većinu čine teško pokretni i nepokretni ljudi. Inicijativu za ovu akciju upravo je dala ravnateljica i to onog dana kad je čula za tragediju u susjednom Domu na području Oroslavja. Zahvaljujemo DVD-u Oroslavje i brižnim susjedima koji su priskočili u pomoć, ne znajući da se radi o vježbi – istaknuo je vlasnik Doma Vladimir Presečki Bibi. - U današnje vrijeme potpune otuđenosti među ljudima, dirnulo me u kolikom broju su iskazali brigu moji sugrađani – rekao je Presečki.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook