Prethodni članak
Sljedeći članak

'U avionu iz Frankfurta je bilo 12 zaraženih. Za neke ne znamo gdje su'

javnost je izvještena i o dolasku aviona iz Frankfurta 2. svibnja


foto: arhiva

Nacionalni stožer civilne zaštite na redovnoj konferenciji za medije iznio je najnovije informacije o epidemiji koronavirusa u Republici Hrvatskoj.

Između ostalog, javnost je izvještena i o dolasku aviona iz Frankfurta 2. svibnja.

"Imamo situaciju u kojoj se vratilo 74 osobe, zajedno s članovima posade. Među njima je bilo više radnika Đure Đakovića koji su se vraćali iz Švedske. Od njih se prvi razbolio 5. svibnja i sad ih imamo devet. Osim njih, imamo u Zadru jednu osobu koja je putovala tim avionom i u Sisku jednu, kao i jednog stranog državljanina koji je doputovao tim avionom u Istru. Svi ostali su kontaktirani, neki od njih još nisu pronađeni, niti se zna gdje se nalaze, ali upozoreni su i određena im je mjera samoizolacije", objasnio je ravnatelj HZJZ-a Krunoslav Capak, prenosi Vijesti.hr.

Zbog toga se postavlja i pitanje koliko je dobro otvoriti granice, kad je jasno da opasnost još uvijek postoji.

"Odluka je donesena zbog činjenice koja je analizirana da ta populacija zapravo ne doprinosi, kada govorimo o prijelazu granice, povećanju broja. Vozače smo oslobađali samoizolacije, pa je uvedena pisana preporuka kojom se nalaže što treba raditi, ostvariti samo nužne kontakte i samo nužno izaći iz objekta u kojem su smješteni. Što se tiče zrakoplova i u ovom trenutku i u buduće će ostati mjera samoizolacije", pojasnio je ministar Davor Božinović, prenosi Vijesti.hr.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook