Prethodni članak
Sljedeći članak

11 novozaraženih osoba u Hrvatskoj

U tijeku je pressica Nacionalnog stožera civilne zaštite na kojoj je ministar Beroš istaknuo kako se u Splitu dogodio veliki propust


foto izvor: screenshot live Index.hr

 

U tijeku je pressica Nacionalnog stožera civilne zaštite. Ministar Beroš je izvijestio javnost kako u posljednja 24 sata imamo 11 novooboljelih osoba. - Testiranih je ukupno 47480, a u posljednja 24 sata 1409. Na respiratoru imamo 11 bolesnika, hospitaliziranih 159 što je jedan manje u odnosu na jučer, oporavljenih iz zdravstvenih ustanova 693, oporavljenih kod kuće 1115. ukupno je oporavljenih 1808 - kazao je Beroš.

Beroš je rekao da je u Istarskoj županiji dijagnosticiran jedan novi bolesnik, kao i u Brodsko-posavskoj županiji. U Koprivničko-križevačkoj županiji su četiri nova bolesnika, u Zadarskoj dva, u Sisačko-moslavačkoj jedan, a u Požeško-slavonskoj županiji dva bolesnika.

Ministar Beroš osvrnuo se i na događaj u Splitu.- Kao što znate u KBC Split dogodio se je propust. Zamijenjeni su identiteti dviju bolesnica, od kojih je jedna i preminula. Ravnatelj me obavijestio o istom - kazao je Beroš. Posjetio je ožalošćenu obitelj i izrazio joj sućut. - Ovo što se dogodilo u Splitu velik je i bolni propust, izražavam žaljenje i duboku sućut. Za ovakav propust se mora utvrditi odgovornost. Pokrenut je unutarnji nadzor i pokrenuo zahtjev za razrješenjem. Inspekcija Ministarstva zdravstva danas će započeti proceduru. Očekuje nalaze inspekcije, o utvrđenom ćete biti obaviješteni - istaknuo je Beroš.

 


Još članaka iz "Vijesti"

Facebook