Prethodni članak
Sljedeći članak

U akciji Crvenog križa i poznatog trgovačkog lanca volontirali zabočki srednjoškolci


U Tjednu Crvenog križa, od 08. do 15. svibnja, Hrvatski Crveni križ i njegova društva i Kaufland Hrvatska  provodili su diljem Hrvatske  akciju  „Vaš dar za pravu stvar“.

Gradsko društvo Crvenog križa Zabok je akciju „Vaš dar za pravu stvar“  provelo u suradnji s Kaufland Zabok.

Akcija prikupljanja materijalnih dobara  provodila se je na prodajnom mjestu Kauflanda Zabok, a kroz 8 dana provođenja akcije prikupljale su se osnovne prehrambene namirnice: sol, brašno, ulje, šećer, riža, tjestenina, juha u vrećici, riblje i mesne konzerve. 

Gradsko društvo Crvenog križa Zabok i Kaufland Zabok akciju su  proveli  u suradnji  s tri zabočke srednje škole koje su osigurale  volontere (učenice i učenike) potrebne za provođenje akcije.
U akciji „Vaš dar za pravu stvar“ sudjelovalo je  ukupno 30 volontera iz Gimnazije Antuna Gustava Matoša  (13 volontera, 53 h volontiranja), Srednje škole Zabok  (10 volontera – 20 h volontiranja) i Škole za umjetnost, dizajn, grafiku i odjeću Zabok  (7 volontera – 21 h volontiranja), koji su zajedno realizirali 94 sati volontiranja.

Prikupljene su prehrambene namirnice vrijednosti 925,38 EUR, od kojih će se tijekom lipnja složiti paketi hrane i podijeliti socijalno ugroženim osobama, korisnicima socijalnih programa GDCK Zabok.

Gradsko društvo Crvenog križa Zabok zahvaljuje Partneru – Kaufland Zabok na profesionalnom odnosu, podršci i ljubaznim zaposlenicima, srednjim školama na suradnji, te poziva volontere i koordinatore volontera da s djelatnicima Gradskog društva Crvenog križa Zabok sudjeluju u podjeli paketa hrane socijalno ugroženim pojedincima ili obiteljima s područja djelovanja Gradskog društva Crvenog križa Zabok tijekom lipnja 2023. godine.

 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook