Prethodni članak
Sljedeći članak

Međunarodni dan obitelji u Domu za odrasle osobe Lobor-grad


Dan prepun radosti, zajedništva, ljubavi i emotivnih susreta korisnika sa članovima obitelji i prijateljima.  Tako se može  opisati subota 20. svibnja 2023. godine u Domu za odrasle osobe Lobor-grad kada se obilježavao Međunarodni dan obitelji.

Sve prisutne članove obitelji i prijatelje pozdravila je ravnateljica Doma Darinka Sviben, diplomirana socijalna radnica. Prezentirala  je rad Doma, usluge smještaja i izvaninstitucionalne skrbi koje se pružaju osobama s mentalnim invaliditetom. Predstavila je projekt “MI u zajednici" u sklopu kojeg će se 44 korisnika izmjestiti u stambene zajednice za organizirano stanovanje uz podršku u Zlataru i Loboru te će se proširiti lepeza usluga izvaninstitucionalne skrbi u vidu socijalne usluge psihosocijalne podrške u obitelji i kod pružatelja usluga te socijalne usluge boravka.

Prisutne je pozdravila predsjednica Upravnog vijeća gđa. Silvija Adanić.

Načelnica općine gđa. Ljubica Jembrih čestitala je svim radnicima na dosadašnjim uspjesima u radu te je sa članicama Udruge žena Lobor prigodno darivala korisnike.

Misno slavlje predvodio je vlč. Marijan Culjak, a  pjesmom su ga uveličali pjevački zbor doma te članice KUD- a Lobor pod vodstvom gđe. Jasminke Krušelj.

Korisnici su  aktivno sudjelovali u prigodnom programu plesom, pjesmom, recitacijama te izmamili osmijehe na lica prisutnih, a i pokoju suzu radosnicu.

 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook