Prethodni članak
Sljedeći članak

TZ GRADA KRAPINE: ‘Povećavaju se smještajni kapaciteti, broj posjetitelja, obogaćuju manifestacije – u ovu godinu ulazimo s velikim optimizmom i idejama’

Iza krapinske Turističke zajednice uspješna je godina


Iza Turističke zajednice grada Krapine uspješna je godina. Kako kaže direktorica TZ Nedjeljka Vodolšak, u prošloj je godini zabilježeno 13.092 dolazaka turista i 18.179 noćenja, što je napredak u odnosu na 2021. godinu, kada su zabilježna 12.193 dolazaka i 17.021 noćenja. Prosječno trajanje boravka posjetiteljima u danima je 1,39.

Na dobrom putu
- Posjetitelje u Krapinu svakako najviše privlači Muzej krapinskih neandertalaca, no posjetitelji sve više dolaze i na događanja, prvenstveno na Tjedan kajkavske kulture, pa i ostale manifestacije, ali i zbog sve veće i atraktivnije ponude smještajnih kapaciteta. Noć krapinskog pračovjeka obilježena je krajem lipnja na Hušnjakovom te je najavila nastavak ljetnih događanja koja su se održavala na otvorenom prostoru na Hušnjakovom uz ugostiteljsku ponudu, koncerte, predstave, radionice za djecu, kino projekcije i brojne druge. Početkom rujna održan je već svima poznati Tjedan kajkavske kulture koji je bio vrlo dobro posjećen i nudio bogat program za sve uzraste. Godinu smo završili programom Prosinca u Krapini. Kroz četiri subote održan je program paljenja adventskih svijeća u Parku Matice hrvatske uz prigodni program i ugostiteljsku ponudu – kaže Vodolšak. Treba istaknuti da je prošlogodišnji Tjedan kajkavske kulture okupio oko čak 100 tisuća posjetitelja, a Prosinac u Krapini njih 10 tisuća. Da su Krapinčani na pravom putu, govori i vrijedna nagrada, nagrada Simply the best za Tjedan kajkavske kulture, u izboru putničkih agencija.


Godina ponovnog vraćanja masovnim okupljanjima
Dobrim turističkim rezultatima svakako pridonosi i činjenica da je u 2022. godini grad Krapina dobio još sedam novih smještajna kapaciteta s ukupno 36 novih ležajeva. - Tako Krapina trenutno raspolaže s ukupno 323 kreveta. Ponuda smještajnih kapaciteta i dalje se povećava, kao i broj noćenja i dolazaka turista u grad Krapinu – kaže direktorica. – Prošla je godina, srećom, bila godina ponovnog vraćanja masovnim okupljanjima, pa su i stoga sva događanja bila posjećenija nego bilo koje druge godine. Novi proizvodi, udruživanje s općinama Đurmanec, Jesenje, Petrovsko i Radoboj na projektu Eno baštine, povećanje broja noćenja i smještajnih objekata, glavne su odrednice turističke 2022. godine – komentira Nedjeljka Vodolšak. Na pitanje o planovima za ovu godinu, odgovara da TZ grada Krapine u 2023. godinu ulazi s velikim optimizmom i idejama.

- Sva naša tradicionalna događanja - Ljeto u Krapini, Tjedan kajkavske kulture, Prosinac u Krapini, Glumački festival u Krapini obogatit ćemo novim i inovativnim sadržajima. Posebnost ove godine je i obljetnica 830. godine grada Krapine te druga faza projekta Eno baštine, kao i partnerstvo u drugoj fazi projekta Crna kraljica – zaključuje Nedjeljka Vodolšak.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook