Prethodni članak
Sljedeći članak

Tuže Komus da bi vratili kolektor

Gradovi Donja Stubica i Oroslavje te općine Stubičke Toplice, Gornja Stubica, Marija Bistrica i Jakovlje uz potporu Krap


Gradovi Donja Stubica i Oroslavje te općine Stubičke Toplice, Gornja Stubica, Marija Bistrica i Jakovlje uz potporu Krapinsko-zagorske županije podnose tužbu protiv donjostubičkog poduzeća Komus u stečaju za izuzimanje kolektora iz njegove stečajne mase.

Taj korak logičan je nakon što su se gradovi i općine pismeno obratili stečajnoj upraviteljici Komusa, zahtijevajući izuzimanje kolektora iz stečajne mase, što je ona odbila.

- Zatražili smo izuzeće kolektora iz stečajne mase jer Komus u gradnju kolektora nije uložio niti jedne kune. Sagradili su ga bivša Općina Donja Stubica te poduzeća s tog područja. Poštujući ondašnje propise, kolektor je 1989. predan Komusu koji je u to vrijeme bio u stopostotnom općinskom vlasništvu. Kada je Komus završio u stečaju, sastavni dio stečajne mase postao je i kolektor, ali on ne može biti dio mase s obzirom na to da Komus nije ulagao u njegovu gradnju i održavanje - pojasnio je Zorko Vidiček, zamjenik krapinsko-zagorske županice.

Dodao je kako će, s obzirom na to da uvjete stečajnog postupka diktira vjerovničko vijeće u kojemu više od 90 posto sudjeluje Ina, zatražiti razgovor s nadležnima u toj tvrtki i pokušati postići nagodbu, iako su uvjereni da će sudski spor dobiti.

Izvor: Jutarnji list

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook