Prethodni članak
Sljedeći članak

TUŠEK: 'Premijer je potvrdio kako će sanacija šteta u Zagorju imati isti prioritet kao i u Zagrebu'


Sanacija štete i obnova kuća na području općina Gornja Stubica i Marija Bistrica te na području Grada Donja Stubica biti će dio cjelovite politike Vlade RH i odluka vezano uz sanaciju šteta uzrokovane potresima koji su u nedjelju pogodili Grad Zagreb i Krapinsko-zagorsku županiju.

– U više navrata u proteklih nekoliko dana do pojedinosti sam upoznao premijera RH Andreja Plenkovića s posljedicama i velikim štetama koje su uzrokovali potresi koji su u nedjelju pogodili Krapinsko-zagorsku županiju, prije svega Gornju i Donju Stubicu te općinu Marija Bistrica. Premijer je upoznat sa štetama u svakom mjestu, u svakom naselju te je jasno poručio da će pomoć ljudima i sanacija šteta biti dio cjelovite vladine odluke – kazao je saborski zastupnik iz Krapinsko-zagorske županije i predsjednik županijskog HDZ-a Žarko Tušek.

Ističe da je premijer potvrdio kako će sanacija šteta u samom Zagrebu, zatim u epicentru potres, kao i sanacija šteta u Krapinsko-zagorskoj županiji imati isti prioritet i biti od iste važnosti za Vladu RH.

Premijer Plenković je u razgovorima zatražio stanje u svakom od mjesta pogođenih gradova i općina, do najmanjeg naselja. Kako je naglasio Tušek najviše su stradali stambeni objekti u naseljima Slani Potok, Karivaroš i Sveti Matej na području Općine Gornja Stubica, Donje i Gornje Podgore na području Grada Donja Stubica te niz stambenih i sakralnih objekata na području Općine Marija Bistrica. Podsjetio je da je neka od tih područja nedavno obišao i pomoćnik ministra unutarnjih poslova, Damir Trut, koji je također informacije o štetama s terena prenio u resorno ministarstvo i Vladu.

– Unatoč dvjema velikim krizama s kojima se u ovom trenutku nosi Vlada RH, stigla nam je jasna poruka da će sanacija šteta s jedne i druge strane Medvednice imati isti pristup, istu važnost. Apeliram na sve koji su u ovoj tragediji trajno izgubili svoje domove ili su pretrpjeli veliku materijalnu štetu da nadležnim tijelima prijave te štete kako bi Vlada dobila jasnu sliku i sve informacije – završio je Tušek.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook