Prethodni članak
Sljedeći članak

TUŠEK: 'I dalje ćemo graditi jako Hrvatsko zagorje, jaki varaždinski kraj i jako Međimurje'

Predsjednik ŽO HDZ-a KZŽ Žarko Tušek održao je u Krapini konferenciju za novinare na kojoj se osvrnuo na netom završene izbore za Hrvatski sabor


Predsjednik ŽO HDZ-a KZŽ Žarko Tušek održao je u Krapini konferenciju za novinare na kojoj se osvrnuo na netom završene izbore za Hrvatski sabor.

 

– Želio bih se blago osvrnuti na jučerašnju premoćnu pobjedu Hrvatske demokratske zajednice na parlamentarnim izborima s povjesnim rezultatima u mnogim izbornim jedinicama. Ja sam posebno sretan kao nositelj liste u III. Izbornoj jedinici i kao predsjednik ŽO HDZ-a KZŽ s povjesnim rezultatima na području III. Izborne jedinice, osvojenih pet mandata i s jasnim znakom da je upravo HDZ ključna i najveća politička snaga ovdje na području Hrvatskog zagorja, Varaždina i Međimurja. Svim svojim kandidatima, kolegicama, kolegama zahvaljujem na dosadašnjem mukotrpnom i predanom radu. Zajedno smo odradili jednu platformu Sigurne Hrvatske, zajedno smo nudili program, sigurnost, stabilnost i sve ono što je Vlada Andreja Plenkovića promovirala svih ovih godina. Naravno da kad imamo ovako lijepe i povijesne rezultate, da smo svi zadovoljni. Prije svega smo zadovoljni zbog činjenice da su naši Zagorke i Zagorci, Varaždinke i Varaždinci i Međimurke i Međimurci prepoznali one koji rade, da su prepoznali Vladu Andreja Plenkovića, sve projekte o kojima smo govorili u našoj kampanji i sve ono što smo radili u ovim nesigurnim vremenima krize. Hvala svima koji su nas prepoznali i što su pokazali da znaju birati između sigurnosti, stabilnosti, znanja i rada i svega onoga što je bilo na drugim pozicijama političkog spektra. Zahvalio bih i svima onima koji su izašli na ove izbore, svima onima koji su pokazali da su spremni dati svoj doprinos festivalu demokracije, a ja bih rekao da je najveći festival demokracije izbor za njezin parlament. Zahvala i onima koji su dali glas nekim drugim političkim opcijama, sve je to dio demokratske kulture. Za to smo se borili i za to su mnogi branitelji dali i svoje zdravlje i svoje živote na oltar domovine da bismo danas mogli u jednom demokratskom i civiliziranom okruženju odlučivati i graditi svatko sa svojeg političkog spektra ono što misli da je najbolje – istaknuo je Tušek.

 

-Mi nastavljamo i dalje paralelno raditi i promovirati naš program. Sa svojim programom smo ušli u svaki dom na području KZŽ, svi mogu pratiti ono što je ispred nas i svi će, uvjeren sam, vidjeti kako ćemo i dalje graditi jako Hrvatsko zagorje, jaki varaždinski kraj i jako Međimurje. Gledajući konkretno rezultate na području KZŽ, moram reći da sam impresioniran tim rezultatom, HDZ je samostalno izašao na ove izbore, samostalno smo izašli pred sve naše sugrađane, samostalno smo promocirali svoj program, nismo se upakiravali u nikakve velike koalicije, jednostavno da vidimo koliko vrijedimo. Izborni rejting HDZ-a sa 34% više pojedinačno kao stranke na području KZŽ, zalog je za ono što nudimo u godinu dana ispred nas, a to je politika okupljanja oko platforme HDZ-a, politika okupljanja oko našeg programa jer smo uvjereni da s ovih pozicija možemo za KZŽ i za naše Zagorje ponuditi bolje, kompetentniju, kvalitetniju, korektniju programski, ambiciozniju vlast koja KZŽ može postaviti na one pozicije na kojima mora biti. Nije normalno da naša županija zaostaje za svim susjedima u regiji, a svi znamo tko njome upravlja sve ove godine – rekao je Tušek.

- Hvala još jednom svima, kolegama, članovima predsjedništva HDZ- a, kolegama u općinskim i gradskim organizacijama, mladeži koji su se založili i nesebično davali. Hvala svima od srca. Hvala i mojoj obitelji koja svih ovih godina teško živi s tatom koji gotovo nikad nije doma, ali to je naš križ za stvaranje boljeg Hrvatskog zagorja i bolje Hrvatske. Neka to bude moj osobni doprinos na kraju – poručio je Tušek.

 

 

 

 

 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook