Prethodni članak
Sljedeći članak

Tuhljani, uključite se svojim idejama u kreiranje projekta trga u Tuhlju

Centar Općine Tuhelj uskoro će dobiti novu vizuru i sasvim novo uređenje


U tijeku je izrada projektno – tehničke dokumentacije za uređenje trga u centru Tuhlja s pratećim sadržajima. Ukupni troškovi projekta iznose 78.500 kuna, a od toga 70.000 kuna sufinancirat će se sredstvima Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije. Općina Tuhelj sklopila je ugovor s Ministarstvom regionalnog razvoja i fondova Europske unije 18. svibnja ove godine, a sukladno ugovoru novčana sredstva bit će isplaćena po završetku projekta. Temeljem postupka jednostavne nabave za izradu dokumentacije izabran je najpovoljniji ponuđač, Kostelgrad - projekt d.o.o. Pregrada. Izrada dokumentacije u završnoj je fazi, a prijedlog vizualnog rješenja na 18. sjednici Općinskog vijeća održanoj sredinom travnja i na javnoj tribini za sve stanovnike Općine Tuhelj u lipnju ove godine prezentirao je krajobrazni arhitekt Stjepko Golubić.

Navedenim projektom bit će obuhvaćeno cjelokupno uređenje centra Tuhlja te će se u potpunosti restaurirati kip Majke Božje koji će zadržati u cijelosti svoj izvorni vizual. Prije početka uređenja trga planira se izgradnja parkinga na obližnjoj lokaciji, a prostor trga zamišljen je kao prostor okupljanja i druženja, odvojen prirodnim uređenjem od županijske ceste koja se proteže tik uz trg. Projekt trga koji je vizualno prilagođen okruženju sastoji se i od dijelova moderne infrastrukture, između ostalog smart klupe, oglasnog panoa i stalka za bicikl.

- U postupku izrade konačnog vizualnog rješenja i imena trga želimo uključiti sve stanovnike naše općine. Iz tog razloga smo održali javnu tribinu i prezentirali prijedlog općinskim vijećnicima na sjednici. Predlažemo da naziv trga nosi ime Trg Uznesenja Blažene Djevice Marije, no pozivamo sve stanovnike da se uključe svojim prijedlozima i komentarima u kreiranje imena i konačnog vizualnog rješenja - istaknuo je načelnik Općine Tuhelj Mladen Hercigonja.

Stanovnici Općine Tuhelj mogu izraziti svoje mišljenje na još jednoj tribini koju će uskoro organizirati Općina Tuhelj, a svoje ideje mogu izraziti svakim radnim danom u Jedinstvenom upravnom odjelu Općine Tuhelj. Završetak izrade dokumentacije predviđa se krajem studenoga ove godine, a Općina Tuhelj obvezna je sukladno potpisanom ugovoru o sufinanciranju prijaviti se s takvom dokumentacijom na natječaj Europskih strukturnih i investicijskih fondova. Nakon završetka izgradnje dječjeg vrtića, bit će to još jedna veća kapitalna investicija u Općini Tuhelj.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook