Prethodni članak
Sljedeći članak

Tuheljski osnovci najuspješniji su u kvizu znanja dok je učenica iz Kraljevca na Sutli napravila najbolji plakat

12. Županijsko natjecanje ''Čitanjem do zvijezda'' za učenike osnovnih škola održano je u petak u Pregradi


Na županijskom natjecanju „Čitanjem do zvijezda” održanom u petak u OŠ Janka Leskovara sudjelovali su učenici iz 12 škola s područja Krapinsko-zagorske županije.

Nakon prigodnog uvodnog programa učenike su pozdravili te im zaželjeli uspješno natjecanje ravnateljica škole domaćina Zdravka Žiger Žgela te voditeljica natjecanja Elizabeta Kantoci. Program se nastavio pisanjem kviza, a zatim predstavljanjem plakata nakon čega su se sudionici i njihovi mentori uputili u Muzej grada Pregrade i Gradsku knjižnicu Pregrada u obilazak, a za to je vrijeme Povjerenstvo za ocjenjivanje ispita te Povjerenstvo za ocjenjivanje kreativnih uradaka ispravljalo ispite, odnosno raspravljalo o tome koji plakat zaslužuje prvo mjesto.

Po povratku iz Muzeja, učenici i mentori nakon obroka saznali su svoje rezultate.

Od 10 škola koje su bile prijavljene za sudjelovanje u kvizu znanja, prvo mjesto osvojila je OŠ Lijepa naša Tuhelj s osvojenih 96 bodova (mentorica Marija Dijaković i učenici: Sara Fekeža, Marta Iveković, Viktorija Telišman). Drugo mjesto pripalo je OŠ Vladimira Nazora, Budinščina s osvojenih 93 boda (mentorica Biserka Pučak i učenici: Karla Pučak, Karla Česi i Lana Keliš).

Od 9 škola koje su prijavile predstavljanje plakata, najbolje je ocijenjen plakat iz OŠ Pavla Štoosa koji je napravila učenica Klara Štos pod mentorstvom knjižničarke Maje Kralj. Na državno natjecanje koje će se održati u Međimurskoj županiji plasirale su se prve dvije ekipe u kvizu znanja i prvoplasirani plakat.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook