Prethodni članak
Sljedeći članak

Tuča je pogodila dio Đurmanca, Krapine, Pregrade, Marije Bistrice, Zaboka...

Ova tuča ponovno je pokazala da se generatorima i bez raketa ne možemo obraniti od tuče koja nam ove godine svako malo prijeti

  • Tuča u Đurmancu _fotografiju nam je poslao naš čitatelj

    Tuča u Đurmancu-fotografiju nam je poslao naš čitatelj


FOTO: Tuča u Đurmancu, fotografiju nam je poslao čitatelj  Ivan

U srijedu poslijepodne grmljavinsko nevrijeme ponovno je zahvatio sjeverozapadni dio Hrvatske, a tuča je padala na području Đurmanca, dijela Krapine, Pregrade i Zaboka, dok je u Velikom Trgovišću to bila sugradica, potvrdio nam je u telefonskom razgovoru raketar Josip Salatko, potpredsjednik Udruge raketara Hrvatske, koji našu županiju brane tek generatorima, jer raketa za obranu od tuče nema. Inače, sugradica ili sutuča je kruta oborina u obliku okruglih, katkad i čunjastih nakupina ledenih čestica, koja nije narasla u velika zrna ili se pak padajući iz oblaka djelomično otopila.

Kako nam javljaju naši čitatelji, tuča je padala na području Đurmanca, okolica osnovne škole te na području grada Pregrade, u naselju Vojsak,  i to veličine oraha dobrih pola sata, tako da je vjerojatno napravila i štetu usjevima i nasadima. Prema informacijama i slikama koje nam šalju čitatelji, tuča veličine lješnjaka 'prošarala' je i na području Marije Bistrice. Zanimljivo je i da na području Gregurovca, kaže naša čitateljica, nije bilo ni kapi kiše, kao i u nekim dijelovima Krapine.

-Ova tuča ponovno je pokazala da se generatorima i bez raketa ne možemo obraniti od tuče koja nam ove godine svako malo prijeti – rekao je Salatko te dodao su danas temperature prelazile 30 Celzijevih stupnjeva. U Svetom Križu Začretju danas je izmjerena temperatura od 33,5 Celzijevih stupnjeva. Sada je temperatura osjetno pala i to na 20 Celzijevih stupnjeva, a vrijeme se smiruje.  

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook