Prethodni članak
Sljedeći članak

Trojica policajaca u bolnici, privedena 51 osoba, gorjeli kontejneri, oštećeni auti


Polufinale Hrvatskog nogometnog kupa u kojem je Dinamo slavio s 1-0 protiv Hajduka priredilo je nemile scene nakon utakmice. S posljednjim zviždukom brojni navijači utrčali su u teren, bacali su baklje, a zbog svega je intervenirala i policija. Iste scene događale su se i izvan Poljuda gdje su se navijači sukobili s policijom, letjele su baklje, kamenje i boce, piše 24 sata.

Policija je objavila priopćenje:

Sinoć nakon završetka nogometne utakmice, iza 21 sat, grupa domaćih navijača nedopušteno je utrčala u natjecateljski prostor u cilju napada na gostujuću momčad i navijače. Pravovremenom reakcijom i postupanjem policijskih službenika spriječen je napad i osobe su odvraćene na tribine.
Nakon završetka utakmice, na stadionu i ulicama oko stadiona, u nekoliko navrata veće grupe osoba, napale su policijske službenike tako da su na njih bacali upaljene bengalke, boce, kamenje i druge predmete. U ovom trenutku tri policijska službenika zatražila su liječničku pomoć i prevezeni su u splitsku bolnicu. Oštećeno je i jedno službeno vozilo.
Nakon javnog okupljanja na području između Zrinsko frankopanske ulice do Poljane Tina Ujevića, zapaljen je veći broj kontejnera, nakon čega je jedan dio zapaljenih kontejnera izguran na cestu. Angažirani su vatrogasci koji su uz potporu policije gasili podmetnute požare. U određenim situacijama postajala je velika vjerojatnost od oštećenja vozila koja su bila parkirana uz zapaljene kontejnere radi čega je bila potrebna žurna vatrogasna intervencija, a policijski službenici su bili uz vatrogasce tijekom intervencija da bi izbjegli mogućnost da i oni budu napadnuti.
Tijekom napada na policijske službenike zaprimili smo dojave građana koji su bili zabrinuti za svoju imovinu zbog okupljanja većeg broja navijača na javnim površinama. Pojačanom opservacijom šireg područja oko stadiona od strane policijskih službenika spriječeno je oštećenja imovine.

Nakon što su policijski službenici na terenu ostvarili uvjete, obavljena je preprata gostujuće momčadi i navijača uz pratnju policije u cilju prevencije mogućih navijačkih sukoba i protupravnih ponašanja koja je prošla bez negativnih incidenata.

Do završetka javnog okupljanja privedeno je ukupno 24 navijača, a nakon završetka javnog okupljanja do ovog trenutka privedeno je još 27 osoba.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook